Video Aizraujošā cīņā noskaidroti Latvijas basketbolistu pretinieki OS kvalifikācijas pusfinālā

TVNET/LETA
Brazīlijas un Kamerūnas basketbolisti
Brazīlijas un Kamerūnas basketbolisti Foto: FIBA.com

Kamerūna ceturtdien "Arēnā Rīga" uzveica Brazīliju un kļuva par Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieci Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā.

Kamerūnas basketbolisti uzveica Brazīlijas izlasi ar rezultātu 77:74 (29:27, 27:12, 12:16, 9:19), nodrošinot otro pozīciju B apakšgrupā.

B apakšgrupā visām trim vienībām ir viena uzvara un viens zaudējums. Pirmo vietu ieņēma Brazīlija, kas gūto un zaudēto punktu starpībā ieguva +6.

Kamerūna iekrāja -1 un turnīra tabulā ieņēma otro vietu, bet Melnkalne ierindojās trešajā pozīcijā ar -5, noslēdzot dalību olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Latvijas izlase sestdien plkst. 19.00 pusfinālā spēkosies ar Kamerūnu, bet pirms tam plkst.15.30 maču aizvadīs Brazīlija un Filipīnas.

Melnkalnei bija nepieciešams Kamerūnas zaudējums Brazīlijai vai arī kamerūniešu uzvara ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Mača gaitā Kamerūna bija iekrājusi Melnkalnei labvēlīgu pārsvaru +24, taču Brazīlija atspēlējās un kvalificējās turnīra pusfinālam.

Pēc trim nospēlētām ceturtdaļām Kamerūnai bija 13 punktu pārsvars (68:55), kas deva cerības Melnkalnei, tomēr Brazīlijai izdevās sadeldēt starpību.

Kamerūnas labā 22 punktus (3p. 6/13) guva Džeremaija Hils, kurš arī izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Vēl jāizceļ arī Braiss Ejaga-Bidiass, kurš guva 15 punktus Kamerūnas panākumā.

Brazīlijas izlases sastāvā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Leo Mendls, 16 iemeta Lukašs Diašs. 

Jau ziņots, ka arī A apakšgrupā visām trim komandām bija viena uzvara divās spēlēs, bet pirmo vietu ieņēma Latvija, kas bija iekrājusi labāko gūto un zaudēto punktu starpību (+19). Otro vietu ieņēma Filipīnas (+7), bet Gruzija ierindojās trešajā pozīcijā (-26).

Fināls paredzēts svētdien "Arēnā Rīga" plkst. 19.00. 

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu