Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Noskaties NBA zvaigznēm bagātā ASV nervus kutinošā cīņā uzveic Dienvidsudānu

NBA un ASV izlases zvaigzne Lebrons Džeimss
NBA un ASV izlases zvaigzne Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Gatavojoties Parīzes olimpiskajām spēlēm, sestdien Londonā pārbaudes mačā ASV vīriešu basketbola izlase ar lielām pūlēm uzveica Dienvidsudānas valstsvienību.

ASV izlase, kuras sastāvs veidots ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm, uzvaru izcīnīja ar rezultātu 101:100 (24:26, 20:32, 37:18, 20:24).

Mača gaitā ASV izlase bija nonākusi iedzinējos ar 16 punktu starpību. Dienvidsudāna trāpīja 14 no 33 tālmetieniem, bet amerikāņi tikai septiņus no 28.

Uzvarētāju sastāvā Lebrons Džeimss izcēlās ar 23 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un sešām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Džeimss astoņas sekundes pirms mača beigām realizēja uzvaru nesošo metienu no groza apakšas, izvirzot ASV izlasi vadībā ar +1.

Dienvidsudānai, kas valsts neatkarību ieguva vien 2011. gadā, mača galotnē bija iespējas izraut uzvaru, taču tās netika izmantotas.

ASV izlasē rezultatīvi nospēlēja arī Entonijs Deiviss, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

14 punktus guva Džoels Embīds, 12 iemeta Stefans Karijs, bet ar 11 atzīmējās Entonijs Edvardss.

Dienvidsudānas sastāvā 25 punktus guva Marials Šajoks (3p. 6/12), kurš šosezon spēlēja Ķīnas Basketbola asociācijā.

Ar "triple-double" izcēlās Kārliks Džouss, kurš guva 15 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Džounsam karjerā ir neliela NBA pieredze (12 spēles), taču šosezon viņš spēlēja Ķīnas Basketbola asociācijā.

ASV un Dienvidsudāna tiksies arī Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīrā, kur C grupā spēkosies arī Serbija un Puertoriko.

"Tā ir mana vaina – es slikti sagatavoju komandu šai spēlei. Domāju, ka nebijām pietiekami koncentrējušies un nenovērtējām, uz ko Dienvidsudāna ir spējīga," preses konferencē atzina ASV izlases galvenais treneris Stīvs Kers.

Olimpisko spēļu basketbola turnīrs sāksies 27. jūlijā. Grupu turnīrs risināsies Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Parīzē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu