Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video un foto Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti jautrā noskaņojumā dodas uz Parīzi

Latvijas 3x3 basketbolistu izlase ceturtdien devās uz Parīzi, kur piektdien notiks Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Lai gan lidostā "Rīga" bija jāierodas jau agrā rīta stundā plkst.5.00, komandā valdīja jautrs noskaņojums.

Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars pirms trim gadiem Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem 3x3 basketbolā, šim sporta veidam debitējot olimpiskajā programmā.

Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvs šoreiz ir citādāks, Krūmiņa un Čavara vietā spēlēs Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Taču kopā ar komandu uz Parīzi devušies arī pieredzējušie Krūminš un Čavars, kuri centīsies palīdzēt ārpus laukuma.

Līdzīgi kā Tokijā, arī Parīzē olimpiskajā turnīrā 3x3 basketbolā piedalīsies tikai astoņas komandas vīriešu konkurencē. Latvijas konkurentes būs Lietuva, ASV, Serbija, Ķīna, Nīderlande, Francija un Polija.

Pamatturnīrs tiks izspēlēts sešās dienās, no kurām divās būs pa divām spēlēm. Izslēgšanas turnīrs ilgs tikai divas dienas – ceturtdaļfināla spēles paredzētas 4. augusta vakarā, pusfināls un fināls 5. augustā.

Divas labākās pamatturnīra komandas kvalificēsies pusfinālam, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas cīnīsies ceturtdaļfinālā. Spēles risināsies Parīzes centrā – Konkordijas laukumā ierīkotajā sacensību arēnā.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas 3x3 basketbolisti finālā uzveica Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, bet bronzas medaļas izcīnīja Serbijas izlase, kas cīņā par trešo vietu pārspēja Beļģiju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu