Ovečkina karjeras 1000. spēlē «Capitals» uzveic NHL čempioni «Penguins»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Krievijas uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins naktī uz pirmdienu (Latvijas laiks) aizvadīja savas karjeras 1000. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr viņa pārstāvētā Vašingtonas «Capitals» izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja iepriekšējo divu sezonu čempionvienību Pitsburgas «Penguins».

«Capitals» labā vārtus guva amerikānis Tīdžejs Ošī, krievs Dmitrijs Orlovs un kanādietis Toms Vilsons, bet «Penguins» rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja zviedrs Patriks Hornkvists.

Uzvarētāju komandā vācu vārtsargs Filips Grubauers atvairīja 36 pretinieku metienus, sekmīgi nospēlējot savu 100. maču NHL karjerā regulārajā čempionātā.

Savukārt jau 1000. spēli karjerā NHL regulārajā čempionātā aizvadīja Ovečkins, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās šajā mačā. Pašlaik 32 gadus vecais uzbrucējs kļuvis par pirmo «Capitals» spēlētāju, kurš aizvadījis komandā tik daudz mačus.

Ovečkins šajās 1000 spēlēs kopā guvis 603 vārtus un veicis 515 rezultatīvas piespēles. Savukārt šosezon krievu hokejista rēķinā 79 mačos ir 45 vārti, kas ir labākais rādītājs līgā, un arī 38 rezultatīvas piespēles.

«Capitals» ar 101 punktu 79 mačos ieņem 3. vietu Austrumu konferencē, tikmēr «Penguins» ar 96 punktiem 80 spēlēs atrodas 5. pozīcijā Austrumos. Abas komandas jau kvalificējušās Stenlija kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu