Ostapenko: Ja parādīsim labāko spēli, serbietes uzvarēsim

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārliecināta, ka, parādot labāko spēli, Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas fināla kārtā izdosies pieveikt Serbijas izlasi.

Piektdien Latvija ar 3-0 apspēlēja Austriju neko neizšķirošajā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas pēdējā apakšgrupas duelī un fināla kārtā spēkosies ar Serbiju.

«Viņām nav labākais sastāvs un spēlē jaunas meitenes. Ja mēs parādīsim savu labāko spēli, ir visas izredzes uzvarēt,» fināla izredzes vērtēja Ostapenko.

Piektdien vienspēlē Anastasija Sevastova sagrāva Austrijas izlases ceturto numuru Piju Kēnigu, kamēr Ostapenko duelī ar Austrijas trešo numuru Melāniju Klafneri aizvadīja smagu trīs setu cīņu, bet tāpat uzvarēja. Panākumu trijos setos svinēja arī Diānas Marcinkēvičas un Danielas Vismanes dubultspēļu duets.

«Jā, nebija labākais sākums, jo zināju, ka maču man jāuzvar. Bija diezgan grūti, bet sāku labāk spēlēt,» vēlāk atzina Ostapenko, kurai nebija šķitis, ka pretiniece varētu uzvarēt maču. «Varbūt vienu setu,» viņa minēja.
Sestdien Ostapenko solīja parādīt visu labāko. «Jo rīt atbildīgs mačs un ceru, ka mēs varam vinnēt.»

Tieši domājot par izšķirošo maču, arī piektdien vienspēlēs iztika bez atpūtas un laukumā devās gan Sevastova, gan Ostapenko. «Spēki būs. Izlēmām spēlēt, lai labāk sagatavotos rītdienas mačam,» skaidroja Ostapenko.

Uzvarot Serbiju, Latvija iegūs tiesības aprīlī sacensties pārspēlēs par iekļūšanu otrajā pasaules grupā.

Serbijai šoreiz Federāciju kausā nepalīdz divas rangā augstāk esošās tenisistes, līderei Dejanai Radanovičai šobrīd esot pasaules 264.raketei.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu