Pasečņiks: Ceru pēc pāris gadiem būt kaut kur līdzās Porziņģim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: draftexpress.com

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks piedalījies Spānijas augstākās līgas (ACB) prezentācijā, pārstāvot savu komandu Grankanārijas «Herbalife». Viņš pasākumā atzina, ka bieži tiek salīdzināts ar Kristapu Porziņģi, un neslēpa cerību pēc pāris gadiem arī spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Pasečņiku šovasar NBA draftā ar 25. numuru izraudzījās Orlando «Magic» komanda, kas jau mirkli vēlāk basketbolistu aizmainīja uz Filadelfijas «76ers».

Lai iegūtu lielāku lomu «Herbalife» komandā un nākamgad mēģinātu debitēt NBA, Pasečņiks izlēma šoruden nepalīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā.

Pašlaik 21 gadu vecajam Latvijas basketbolistam Spānijas čempionāta prezentācijā vaicāja, kāda ir viņa motivācija turpināt spēlēt «Herbalife» komandā.

«Esmu šeit pavadījis divus gadus. Man patīk, kā klubs ar mani strādā. Apzinos, ka tas man vajadzīgs. Mīlu šo pilsētu, patīk laika apstākļi. Šie ir galvenie iemesli, kāpēc šeit paliku,» sacīja Pasečņiks.

Prezentācijā demonstrēja bildes, kurās redzams Pasečņiks un Porziņģis, teju vienādā manierē triecot bumbu grozā no augšas. Tika vaicāts, vai viņš uzskata Porziņģi par paraugu?

«Cilvēki saka, ka es sekoju viņa soļiem - ierados spēlēt basketbolu Spānijā, spēlēju pie tā paša trenera. Varbūt tas ir labi, ka mani ar viņu salīdzina. Cerams, ka pēc pāris gadiem būšu viņam kaut kur līdzās,» atzina aptuveni 216 centimetrus augumā raženais Pasečņiks.

«Herbalife» komanda aizvadītās nedēļas nogalē ieguva otro vietu Spānijas superkausā. Pusfinālā izdevās pārspēt Madrides «Real», Pasečņikam gūstot 11 punktus. Savukārt finālā latvietis guva divus punktus un komandai nācās atzīt «Valencia Basket» pārākumu.

«Kopš esmu komandā, šos divus gadus spēlējām labi. Cerams, kā arī šosezon parādīsim labu basketbolu. Pērn uzvarējām Superkausā, šogad tas neizdevās. Toties mūsu mājās notiks Spānijas Karaļa kauss. Cerams, ka šosezon spēsim paveikt lielas lietas,» teica Pasečņiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu