A.Baumanis: mērķis ir pēc pāris gadiem startēt pasaules čempionātā SuperCar klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis darīs visu iespējamo, lai pēc pāris gadiem tiktu pie iespējas startēt pasaules čempionātā «SuperCar» klasē, atzina pilots.

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē Rīgā norisināsies pasaules čempionāta rallijkrosa desmitais posms, kā arī Eiropas čempionāta «Super 1600» klasē piektais etaps.

«Uztraukuma nav, jo jāgatavojas no vienām sacensībām uz otrām. Bija jāpaspēj sataisīt mašīna, kas Francijas posmā tika apskādēta. Lielākais pārsteigums būs, ka no mājām jābrauc uz trasi, nevis kā pierasts - izlidot, atpūsties vienu dienu un braukt no viesnīcas uz trasi. Stress sacensību dienā būs lielāks, jo apkārt būs pazīstamas sejas un sava valoda. Taču domāju, ka tas ļoti netraucēs. Uzvelkot galvā ķiveri, viss apkārtējais aizmirstas, un redzu tikai stūri un trasi,» stāstīja Baumanis.

Latvietis un viņa komandas biedrs Kristiāns Šābo no Ungārijas ar 90 punktiem ir Eiropas čempionāta «Super 1600» klasē kopvērtējuma līderi.

«Šogad esmu sastādījis nelielu konkurenci, un ātrums mums abiem ir apmēram vienāds. Tomēr izskatās, ka viņš nedaudz profesionālāk brauc nekā es, līdz ar to man ir vairāk jāpamācās. Ir labi, ka varu pamācīties no viņa, bet viņš kaut ko arī no manis. Abus saliekot kopā būtu viens labs braucējs,» skaidroja Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumaņa un Šābo pārstāvētājai komandai «Volland Racing» īpaši nav jāatgādina abiem pilotiem saglabāt vēsu prātu cīņā par titulu.

«Braucam ar galvu, nevis ar pedāli. Domājam un redzam viens otru. Esam komandas biedri un cenšamies izvairīties no sadursmēm. Nebūs tā, kā tas mēdz notikt F-1, kur notiek muļķīgas sadursmes starp komandas biedriem, kā dēļ tiek zaudēti svarīgi punkti čempionātā,» secināja Baumanis.

Baumanis jūlija sākumā uzvarēja Eiropas čempionāta trešajā posmā, bet pārējos trīs etapos bijušas mainīgas sekmes, turklāt Beļģijā finālā tika apmests kūlenis, kas gan netraucēja tikt pie piektās vietas.

«Šī sezona ir ar jaunu mašīnu [»Škoda S1600«]. Sezonas sākumā bija jāpaspēj pielāgoties jaunajai mašīnai. Biju aizvadījis tikai divus testus, kas bija par maz. Portugālē parādījām labu ātrumu, bet sapratām, ka trase līdz galam nav atkosta. Beļģijā finālā biju pirmais, bet muļķīga kļūda un kūlenis. Zviedrijā izdevās ļoti stabilas sacensības, bet Francijā ceturtajā posmā vajāja sportiskas neveiksmes un sadursmes ar sāncenšiem, kas liedza pacīnīties par labāku rezultātu. Neskatoties uz to, ka finālā pats pieļāvu kļūdu, ar sacensībām esmu apmierināts. Katra trase ar šo mašīnu ir jauna,» stāstīja Baumanis.

Baumanis šajā sezonā startē «Volland Racing» komandā. Pērn savā debija sezonā Eiropas čempionāta «Super 1600» klasē, startējot «Set Promotion» komandā, viņš kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu.

«Komanda ir ļoti saliedēta, tajā strādā arī latviešu un lietuviešu mehāniķi. Komanda katrās sacensībās ir jautrā un pozitīvā noskaņojumā, kas ir maza daļa no uzvarām,» uzsvēra Baumanis.

Arta Baumaņa brālis Jānis aizpērn triumfēja Eiropas čempionātā «Super 1600» klasē, bet tagad aizvada savu otro pilno sezonu pasaules čempionātā «SuperCar» klasē.

«Katram braucējam ir sapnis piedalīties pasaules čempionātā «SuperCar» klasē. Darīsim visu iespējamo, lai pēc pāris gadiem atrastos arī tur,» atzīmēja Baumanis.

Sestdien notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās trīs kārtas, bet vēl viens brauciens norisināsies arī svētdien, kad tiks aizvadīti arī pusfināli un fināls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu