Turcijas izlases līderis Osmans: Latvija spēlē fizisku basketbolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlase spēlē fizisku basketbolu, līdz ar to ceturtdien gaidāmais D apakšgrupas noslēdzošais mačs būs grūts, uzskata latviešu pretinieces Turcijas valstsvienības līderis Džedi Osmans.

Abas izlases ceturtdien plkst. 20.45 aizvadīs D apakšgrupas pēdējo maču, kurā centīsies iegūt labāku pozīciju grupā un potenciāli vājāko pretinieku astotdaļfinālā.

Osmans šovasar noslēdza trīs gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēcīgo klubu Klīvlendas «Cavaliers». 22 gadus vecais basketbolists čempionātā vidēji guvis 16,0 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un veicis 3,8 rezultatīvas piespēles. Šajos trijos statistikas rādītājos viņš ir līderis Turcijas izlases rindās.

«Spēle pret Latviju nebūs viegla, cīnīsimies par trešo vietu grupā. Latvija ir ļoti laba komanda, kuras sastāvā ir teicami spēlētāji. Šī vienība spēlē fizisku basketbolu, tāpēc cīņa būs grūta. Tā ir ļoti laba komanda uzbrukumā, tāpēc mums būs smagi jāstrādā aizsardzībā. Vispirms vēlamies uzvarēt Latviju, pēc tam domāsim par nākamajiem mačiem,» sarunā ar Latvijas žurnālistiem stāstīja Osmans.

Turki čempionātā uzvarējuši grupas pastarītes Beļģiju un Lielbritāniju, bet zaudējusi Serbijai un Krievijai.

«Uzskatu, ka spēlējam labu basketbolu. Cietām zaudējumus pret Serbiju un Krieviju, taču šie mači bija sīvi. Diemžēl mums vēl nav pieredzes, jo esam gados jauna komanda ar jaunu treneri. Visu laiku cenšamies demonstrēt labu sniegumu, bet regulāri pēdējās minūtēs zaudējam koncentrēšanos. Mums to vajag uzlabot,» skaidroja Osmans.

Mačs notiks «Ulker Sports» hallē, kurā savas mājas spēles aizvada šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempione Stambulas «Fenerbahce».

«Patiesībā, spēlēt savu skatītāju priekšā nav liels spiediens. Man pašam šī ir pirmā reize, kad izlases kreklā spēlēju savu līdzjutēju priekšā. Jūtos diezgan komfortabli. Atmosfēra ir diezgan traka, un ceru, ka pret Latviju būs tāpat,» teica Osmans.

Astotdaļfinālā D apakšgrupas izlases tiksies ar spēcīgākajām vienībām no C apakšgrupas, kurā pārliecinoši uzvarēja Spānija.

«Šobrīd mūsu galvenais mērķis ir uzvarēt Latviju. Uzskatu, ka potenciālā astotdaļfināla pretiniece Spānija ir spēcīgākā komanda šajā turnīrā. Neesam no viņiem nobijušies, taču, ja iespējams, vēlamies labāk spēlēt pret Horvātiju, tāpēc mūsu mērķis ir uzvarēt Latviju un finišēt trešajiem grupā,» atklāja Osmans.

Latvijas valstsvienība ar Turcijas izlasi kopš 1992. gada spēlējusi desmit reizes. Bilance ir negatīva 2 pret 8, taču abas uzvaras izcīnītas tieši pēdējās savstarpējās spēlēs - 2013. gadā pārbaudes turnīrā Celjē ar 66:61 un 2015. gadā Superkausa izcīņā Hamburgā ar 81:79.

Oficiālos turnīros spēlēts tikai trīs reizes - 1999. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā (Rīgā 74:84, Ankarā 65:78) un 2001. gada finālturnīra atklāšanas dienā Ankarā (82:85). Interesanti, ka turki būs Latvijas valstsvienības pretinieki 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs 23. novembrī izbraukumā un 26. februārī Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu