Jānis Baumanis cīņas Francijā sāk ar ar TOP5 rezultātu brīvajos treniņos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Ar starta vietu izlozi, svinīgo parādi un pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem Lohīkas trasē, Francijā piektdien tika ieskandināts pasaules rallijkrosa čempionāta 9.posms.

STARD komandas braucējs Jānis Baumanis jau no pirmajiem metriem uzrādīja konkurētspējīgu ātrumu, proti, piektdienas vakarā aizvadītajos brīvajos treniņbraucienos latvietis bija piektais ātrākais. Lai gan, uz brīdi Jānis pat bija ātrākais Lohīkas trasē.

«Kopā piektdienas brīvajos treniņos startēja 59 Supercar klases mašīnas (tai skaitā Eiropas čempionāta dalībnieki). Laika apstākļi sesijas gaitā mainījās. Sākām lietū, tad lietus mitējās, bet tad atkal atsāka līt. Treniņbraucieni noritēja ar pārtraukumiem un vienā no tiem Jānis bija vadībā. Pēc pēdējās treniņbraucienu sesijas Jānis ir piektais, viņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs - ceturtais, tā ka visa komanda esam apmierināti. Jāpiezīmē, ka tagad Jānim ir cits inženieris, ar kuru viņš ļoti labi saprotas. Visticamāk arī regulējumi tādēļ sanākuši visai konkurētspējīgi. Tagad turpināsim gatavoties rītdienai, kad jau būs nepieciešams pavisam cits mašīnas regulējums, jo būs pilnīgi sauss. Faktiski jau tagad trase ar katru apli palika arvien labāka un labāka. Bet tagad briestam rītdienai un tad redzēsim, kā mums veiksies. Bet šobrīd izskatās, ka esam uz pareizā viļņa,» komentē Jāņa Baumaņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Vienlaikus ar Jāni Baumani Lohīkas trasē ir ieradies arī otrs Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā - EKS komandas braucējs Reinis Nitišs. Viņam treniņbraucienu sesija gan bija mazāk veiksmīga un rezultātā uzrādīts vien 15.labākais apļa laiks.

Paralēli pasaules čempionāta ieskaites braucieniem šajā nedēļas nogalē risināsies arī cīņas Eiropas čempionāta Super 1600 klases ieskaitē. Tajā līderis patlaban ir Jāņa brālis Artis, kurš pārstāv Volland Racing komandu. Tieši ar S1600 klases brīvajiem treniņiem sāksies sestdiena un tad arī redzēsim aptuveno spēku samēru šajā klasē.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu