Džokovičs un Federers gribētu izmaiņas Vimbldonas čempionāta noteikumos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Titulētie tenisisti serbs Novāks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers gribētu veikt nelielas izmaiņas Vimbldonas čempionāta noteikumos, lai pretinieku traumu gadījumā nebūtu vilšanās par līdz galam neizspēlētu maču.

Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā turnīrā ar otro numuru izliktais Džokovičs ar rezultātu 6-2, 2-0 pārspēja slovāku Martinu Kližanu, kurš maču nepabeidza kājas muskuļa savainojuma dēļ.

Savukārt pirmās kārtas spēlē turnīra trešais numurs Federers ar rezultātu 6-3, 3-0 pieveica ukraini Aleksandru Dolgopolovu, kurš no cīņas izstājās potītes traumas dēļ.

Kližans un Dolgopolovs pēdējā laikā mocījušies ar savainojumiem. Viņi ir divi no kopumā astoņiem tenisistiem (septiņi vīriešu turnīrā un viena spēlētāja dāmu konkurencē), kuri traumas dēļ izstājās Vimbldonas turnīra pirmajās divās sacensību dienās.

«Mēs ģērbtuvēs jokojām, ka mums varbūt vajadzētu kopīgu treniņu aizvadīt uz centrālā laukumā,» BBC citē Džokoviču, kurš kopā ar Federeru labprāt gribētu izmaiņas turnīra noteikumos.

Citos ATP raudzes turnīros ieviests noteikums, ka spēlētājs pirms pirmās kārtas mača var atsaukt dalību, saglabājot naudas balvu. Savukārt tādā gadījumā savainotā tenisista vietu ieņem kāds «veiksmīgais zaudētājs» no kvalifikācijas. Šādi noteikumi neattiecas uz «Grand Slam» turnīriem, tostarp arī Vimbldonas čempionātu.

«Varbūt šādas izmaiņas vajadzētu ieviest. Es atbalstu šādus noteikumus. Tie ļauj spēlētājiem saņemt nopelnīto, bet citiem sniedz iespēju spēlēt,» atzīst Džokovičs.

«Rodas jautājums, vai viņiem vispār vajadzēja uzsākt maču? Saprotams, ka spēlētāji ir nopelnījuši dalību turnīrā un negribas atdot savu vietu citam spēlētājam, bet varbūt tomēr vajadzētu ieviest izmaiņas noteikumos,» sacīja Federers.

Šogad Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas zaudētāji saņem 35 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 40 000 eiro) lielu prēmiju, kas traumētos tenisistus motivē doties laukumā ar apziņu, ka nespēs izrādīt pretestību.

Jau ziņots, ka otrdien veiksmīgi Vimbldonas čempionātu sāka pēdējā laikā traumu nomocītais Ernests Gulbis, kurš turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-1, 6-2 sagrāva Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas.

ATP ranga sestajā simtā esošais Gulbis ceturtdien turnīra otrajā kārtā spēkosies ar pasaules 32.raketi argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Savukārt dāmu turnīrā Anastasija Sevastova trešdien piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien vēlāk aizvadīs cīņu par iekļūšanu trešajā kārtā.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīra kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņas.

Vimbldonas turnīrs risināsies līdz 16.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu