Sato kļuvis par dienas varoni Japānā pēc uzvaras Indy 500

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas J. Russo / REUTERS

Neveiksminieka slavu Pirmās formulas (F-1) autosacīkstēs reiz guvušais japānis Takuma Sato pēc svētdien izcīnītās uzvaras slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs pirmdien savā dzimtenē ir uzmanības centrā.

Četrdesmit gadus vecais Sato, savas F-1 karjeras laikā nereti esot dažādu zobgalību objekts, kļuva par pirmo japāni, kurš uzvarējis Indianapolisas trekā, dramatiskos pēdējos apļos atvairot trīskārtējā uzvarētāja brazīlieša Eliu Kastruneveša uzbrukumus.

Japānas laikrakstu pirmdienas vakara izdevumu pirmajās lappusēs bija Sato fotogrāfijas triumfējoši stāvot uz savas formulas pēc finiša vai aplejot sevi ar pienu, kas ietilpst tradicionālajā uzvaras svinību ceremonijā.

«Manas sacīkšu braucēja karjeras labākais brīdis,» vēstīja virsraksts «Tokyo Shimbun», citējot Sato, kuram izdevās atstāt ēnā arī divkārtējo F-1 pasaules čempionu spāni Fernando Alonso, kurš ilgu laiku bija starp līderiem, taču neilgi pirms finiša neizturēja mašīnas dzinējs.

Sajūsminājās pat ieturētais Japānas biznesa laikraksts «Nikkei Shimbun», virsrakstā vēstot «Pirmā Japānas uzvara».

Sato Indianapolisas 500 jūdzēs uzvarēja savā astotajā mēģinājumā.

«Japānai, komandai un [dzinēju ražotājam] «Honda» šī ir īpaša uzvara,» pauda Sato, panākumu veltot cilvēkiem, kuri joprojām atgūstas pēc 2011.gada cunami Japānas ziemeļaustrumos, kas prasīja vairāk nekā 18 000 dzīvību. «Japāna joprojām cieš no sekām, tādēļ ceru dot bērniem kaut ko tādu, par ko viņi sapņo.»

2012.gada sacīkšu pēdējā aplī Sato cīņa par pirmo vietu ar Dario Frankiti japānim beidzās sienā. Šī avārija lieku reizi apstiprināja F-1 septiņu sezonu laikā iegūto reputāciju, jo viņa braukšanas stils izsauca dusmas daudzos vadošajos braucējos, ieskaitot Mihaelu Šūmaheru, bet bijušais «Toyota» vadītājs Cutomu Tomita viņu nosauca par «pārgalvi». Visi iepriekš mantotie iespaidi tika dzēsti svētdien, kad Sato izdzina visus sevī mītošos nelabos spēkus ar izcilu braukšanu.

Šogad šī leģendārā sacīkste risinājās 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu