Bukmeikeri: Rudņevs pēc decembra sasniegumiem turpinās cīnīties par pamatsastāvu Bundeslīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijā atsākusies futbola Bundeslīgas sezona, kurā Latviju jau piekto gadu pārstāv uzbrucējs Artjoms Rudņevs. Pēc ilgām neveiksmēm un spēlēm rezervē Rudņevs sevi lieliski pierādīja decembrī, gūstot divus vārtus pēc kārtas. Vai šobrīd ir sagaidāms attiecīgs turpinājums un vai beidzot izdosies realizēt savu potenciālu arī izlasē? «Triobet» bukmeikeri šīs iespējas vērtē pieticīgi.

Artjoms Rudņevs šobrīd un jau vairākus gadus ir vienīgais Latvijas futbolists Eiropas spēcīgākajās futbola līgās. Lai arī viņa līgums ar «Hamburger» noslēdzās ar baumām par transfēru un biežu nosēdināšanu rezervē, Rudņevs tika pie jauna ilgtermiņa līguma ar «Koln» un decembrī arī pierādīja Ķelnei, ka viņu cerības ir attaisnojušās. Rudņevs guva vārtus gan pret Eiropas grandu Dortmundes «Borussia», gan pret Brēmenes «Werder». Tomēr Rudņevam neizdevīgā laikā sākās ziemas pārtraukums. Brīdī, kad viņš bija uz viļņa, komanda devās atvaļinājumā, visi varēja apārstēt savainojumus, un treniņnometnē no jauna sākās konkurence par vietu sastāvā. Rudņeva izrāviens palika piemirsts, un janvāra pirmajā mačā pret «Mainz» viņš palika rezervē.

Rudņevs noteikti gan sagaidīs savu iespēju Bundeslīgā arī atlikušajā sezonas daļā, taču «Triobet» bukmeikeri uzskata, ka stabilu vietu pamatsastāvā viņam būs grūti iekarot. Iespēja, ka atlikušajos 17 mačos Rudņevs sākuma vienpadsmitniekā izies vismaz desmit reizes, novērtēta ar koeficientu 5,00. Decembrī Rudņevs gan visai daudz tika izmantots arī kā pussargs, kas paver plašākas iespējas viņa izmantošanai arī brīžos, kad pamatsastāva uzbrucēji gatavi spēlei.

Pēdējās sešās Bundeslīgas spēlēs «Koln» guvusi tikai trīs vārtus, un visi trīs bijuši ar Rudņeva līdzdalību. Divus iesitis viņš pats, bet trešajā reizē sāka pretuzbrukumu un ar savu klātbūtni soda laukumā palīdzēja izšķirošā sitiena autoram Antonī Modestam. «Koln» labprāt gan vēlētos, lai vārti tiktu gūti vairāk un arī bez Rudņeva līdzdalības. Klubs tomēr sezonu iesāka lieliski un arī šobrīd atrodas augstajā septītajā vietā Bundeslīgā. «Koln» tēmē uz vietu Eirokausos, kas Rudņevam būtu pirmais šāda veida panākums Vācijā. To paveikt gan būs grūti, jo jāatrod veids, kā apsteigt tādus klubus kā «Borussia», «Eintracht» vai «Hertha». Uz Eirokausiem tiks Vācijas sešas labākās komandas, un Ķelnes iespējas būt to vidū bukmeikeri vērtē ar 30% ticamību.

Rudņevs Bundeslīgā kopumā guvis 21 vārtus. Ņemot vērā viņa pagaidām nestabilo vietu sastāvā, bukmeikeri visai zemu vērtē iespēju, ka viņš jau līdz sezonas beigām sasniegs 25 vārtu atzīmi. Ar koeficientu 1,35 raksturota iespēja, ka Rudņevs līdz sezonas beigām Bundeslīgā gūs mazāk par četriem vārtiem. Taču priekšā ir arī trīs Latvijas izlases spēles - smagie PK atlases mači pret grupas favorītēm Šveici un Portugāli, kā arī pārbaudes spēle pret Gruziju. Rudņevam valstsvienībā ir ilgstoši neveicies un viņa rēķinā tikai pāris vārti. Vai šis būs pavasaris, kad izdodas salauzt apburto loku? Iespējai, ka Rudņevs šajās trīs spēlēs gūs vismaz vienus vārtus, ir izlikts koeficients 3.00 jeb apmēram 30% ticamība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu