Nesakārtotu dokumentu dēļ Dončičs, visticamāk, nespēlēs NBA Vasaras līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dalasas «Mavericks» ieguvums šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, slovēnis Luka Dončičs varētu nespēlēt Lasvegasas Vasaras līgā.

Pašlaik 19 gadus vecais Dončičs jūnijā notikušajā draftā tika izraudzīts ar trešo numuru, sākotnēji nokļūstot Atlantas «Hawks» īpašumā, bet neilgi pēc tam viņš maiņas darījuma ietvaros pret piekto numuru Treie Jangu un nākotnes drafta pirmās kārtas izvēli nonāca «Mavericks» komandā.

Tiesa, Dončičs vēl nav piedalījies nevienā «Mavericks» treniņā, jo klubs vēl nav spējis līdz galam vienoties ar Spānijas grandu Madrides «Real» par kontrakta izpirkumu, turklāt darījumam vēl nepieciešama arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) piekrišana, medicīnisko pārbaužu iziešana un jauna līguma noslēgšana.

Kā norādīja «Mavericks» galvenais treneris Riks Kārlails, šobrīd pie tā tiekot aktīvi strādāts, bet, visticamāk, Dončičs šovasar Vasaras līgā nespēlēs.

Lai arī Dalasas klubs vēlas Dončiča dalību Vasaras līgā, tas arī apzinās, ka slovēnim bijusi ļoti gara sezona.

Dončičs šogad tika atzīts par ULEB Eirolīgas regulārās sezonas un finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju, turklāt saņēma arī Spānijas čempionāta vērtīgākā basketbolista balvu.

Tikmēr Bruklinas «Nets» sastāvā Vasaras līgā spēlēs Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš šogad tika draftēts ar 40. numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu