Karlsons: Ja nospēlēsim labi pret Portugāli, mājās būsim varoņi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Portugāli pretinieku individuālajai meistarībai liks pretī cīņassparu un pašatdevi, uzsver valstsvienības uzbrucējs Ģirts Karlsons.

Svētdien Latvijas futbolisti viesos spēkosies ar Portugāli, kas ir šā gada Eiropas čempionāta finālturnīra uzvarētāja.

Kā atzīmē Karlsons, Latvijas izlases spēlētāji apzinās, kas viņiem stājas pretī, un ciena portugāļus, taču nebaidās no pretiniekiem.

«Mēs cīnīsimies. Pretinieka komandas taktiskais zīmējums šobrīd nav tik svarīgs pirms šīs spēles. Tā ir Portugāle, ļoti nopietns pretinieks. Domāju, ka individuāli portugāļi ir spēcīgāki par mums, bet mēs šajā spēlē liksim pretim savas stiprās puses - cīņassparu, pašatdevi, visu to, ko mēs vienmēr cenšamies darīt, spēlējot pret tādām komandām,» Latvijas Futbola federācija citē Karlsona sarunu ar vietējiem žurnālistiem.

Portugāles izlases kandidātu sarakstā pirms šā mača iekļauts arī šīs valsts futbola lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārstāv Spānijas grandu Madrides «Real».

«Mēs zinām Portugāles izlases spēlētājus, pārsvarā tās ir lielas zvaigznes. Lielākā šīs komandas zvaigzne ir kapteinis.

Protams, mēs gribam svētdien uztaisīt pārsteigumu. Bumba ir apaļa, redzēsim, vai tas mums izdosies.

Ja spēlēsim ar maksimālu pašatdevi un mums arī kaut kur veiksies, kāpēc ne? Katrs spēlētājs pretinieka komandā ir individuāli spēcīgāks, taču mums jābūt tam gataviem. Savukārt mums jāliek tam pretī komandas spēle un gars,» atzīmēja Karslons.

Tāpat uzbrucējs izcēla, ka ir patīkami stāties pretī izlasei, kas nesen kļuvusi par Eiropas čempioni.

«Portugāle ir Portugāle, nav lielas nozīmes tam, kad tieši viņi uzvarētu Eiropas čempionātā. Būs interesanti salīdzināt un novērtēt mūsu spēku pret tādu komandu. Protams, bez ticēšanas saviem spēkiem mums nemaz nebūtu vērts braukt un spēlēt.

Mēs ticam un gribam ticēt, lai mums izdodas šīs spēle. Ja mēs nospēlēsim labi pret Portugāli, tad mājās mēs būsim varoņi,» stāstīja Karlsons.

Karlsons ar 17 gūtajiem vārtiem šosezon kļuva par Latvijas virslīgas rezultatīvāko futbolistu, taču viņa pārstāvētā «Ventspils» samierinājās ar bronzas medaļām.

«Spēlēt Latvijas virslīgā un izbraukumā pret Portugāli - tie ir dažādi līmeņi. Protams, būšu ļoti priecīgs, ja man kā uzbrucējam izdosies gūt vārtus, bet tas būs grūts uzdevums,» secināja Karlsons.

Karlsons oktobrī pirms mačiem ar Fēru salām un Ungāriju pēc vairāku gadu pārtraukuma saņēma izsaukumu uz valstsvienību. Cīņā pret Fēru salām uzbrucēja nāca uz maiņu otrā puslaika vidū, bet spēlē pret Ungāriju palika rezervē.

Latvijas valstsvienībā Karlsons laukumā bijis 50 mačos, kuros guvis deviņus vārtus.

Pirms spēles ar Portugāli Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezušies uzbrucējs Artjoms Rudņevs un pussargs Roberts Savaļnieks. Savukārt komandā šoreiz nav uzbrucēja Valērija Šabalas, kurš duelī ar Portugāli nepiedalīsies dzelteno kartiņu limita dēļ. Tāpat starp kandidātiem nav iekļauts arī naturalizētais argentīniešu pussargs Kristians Damians Torress.

Kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām līdere ar deviņiem punktiem ir Šveice, sešus punktus savākusi Portugāle, pie četriem punktiem tikusi Ungārija un Fēru salas, Latvijai pēc vairākiem nepārliecinošiem mačiem ir trīs punkti, bet trīs neveiksmes cietusi pastarīte Andoras izlase.

Pēc spēles ar Portugāli Latviju nākamā gada martā gaidīs izbraukuma duelis Šveicē.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šā gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēles ar Portugāli

Vārtsargi: Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»).

Aizsargi: Kaspars Gorkšs («Liepāja»), Vitālijs Jagodinskis («Diosgyori VTK», Ungārija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis, Mārcis Ošs (abi - «Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Igors Tarasovs («Giresunšpor», Turcija).

Pussargi: Oļegs Laizāns, Roberts Savaļnieks (abi - «Riga»), Artūrs Zjuzins («Tambov», Krievija), Gļebs Kļuškins, Artis Lazdiņš (abi - «Jelgava»), Jānis Ikaunieks («Metz», Francija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Aleksejs Višņakovs (RFS), Ivans Lukjanovs (Voroņežas «Fakel», Krievija).

Uzbrucēji: Artjoms Rudņevs («Koln», Vācija), Artūrs Karašausks («Wil 1900», Šveice), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas «Termalica», Polija), Ģirts Karlsons («Ventspils»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu