«Oilers» talants Makdeivids nosaukts par NHL labāko spēlētāju oktobrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) oktobra spožāko zvaigzni otrdien nosaukts talantīgais Edmontonas «Oilers» komandas uzbrucējs un kapteinis Konors Makdeivids.

Savas otrās NHL sezonas ievadā 19 gadus vecais centra spēlētājs oktobrī deviņās spēlēs izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kas ļāvis «Oilers» komandai tikt pie septiņām uzvarām un atrasties Rietumu konferences līderpozīcijā.

Vismaz vienu punktu Makdeivids nopelnījis sešās no mēneša deviņām spēlēm, bet četrās ticis pie vismaz diviem punktiem. Tāpat divos mačos pēc kārtas viņš guva pa trim punktiem, bet divās mēneša spēlēs iemeta uzvaru nesošos vārtus.

Savas NHL karjeras laikā Makdeivids 54 mačos izcēlies ar 21 vārtu guvumu un 39 rezultatīvām piespēlēm. Ar vidēji 1,11 punktiem mačā viņš pašlaik ir piektajā vietā starp aktīvajiem līgas hokejistiem, zaudējot vienīgi Sidnijam Krosbijam (vidēji 1,33 punkti), Jevgēņijam Malkinam (1,18), Aleksandram Ovečkinam (1,15) un Jaromīram Jāgram.

Par mēneša otro spožāko zvaigzni nosaukts Monreālas «Canadiens» vienības aizsargs Šī Vēbers. Viņš ar deviņās spēlēs iekrātiem četriem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm pašlaik ir rezultatīvākais aizsardzības spēlētājs visā līgā, bet «Canadiens» komanda ar 17 punktiem atrodas visas līgas līderpozīcijā.

Aizvadītajā mēnesī Vēbers izcēlās ar trim uzvaras vārtiem un tika pie lieliska lietderības koeficienta +12. Kopš savas debijas 2005.gadā Vēbers 772 spēlēs izcēlies ar 170 precīziem metieniem un 283 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr par oktobra trešo zvaigzni līgā kļuvis Floridas «Panthers» centra uzbrucējs Žonatans Maršeso, kurš deviņos dueļos izcēlās ar sešiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Oktobrī Maršeso pirmoreiz savā NHL karjerā guva trīs punktus mačā un arī divus vārtus mačā, kā arī izcēlās ar divām uzvaras ripām, bet «Panthers» vienība deviņos mačos tika pie deviņiem punktiem.

Zīmīgi, ka oktobra laikā Maršeso nopelnīja vien nedaudz mazāk punktu nekā savā līdzšinējā NHL karjerā kopā - pirms šīs sezonas viņš 49 cīņās bija izcēlies ar astoņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu