Bolts: Vēl divas medaļas un varu aiziet. Nemirstīgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Septiņkārtējais olimpiskais čempions jamaikiešu sprinteris Useins Bolts Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ir gatavs labot sev piederošo pasaules rekordu 200 metru disciplīnā. Viņam priekšā vēl divi starti, pēc kuriem beigsies viņa olimpieša karjera.

«Kāds teica, ka varu kļūt nemirstīgs. Vēl divas medaļas un varēšu aiziet. Nemirstīgs,» BBC citēts pasaules ātrākais cilvēks. «Skrējiens neizdevās ideāls, bet spēju uzvarēt un ar sasniegto lepojos. Līdz šim nekas tāds nevienam nav izdevies. Gaidīju, ka noskriešu ātrāk, bet šobrīd esmu vienkārši priecīgs par uzvaru. Izdarīju to, kas bija jāizdara.»

100 metru sprintu Bolts veica 9,81 sekundē. Sudraba medaļas ieguvēju amerikāni Džastinu Getlinu jamaikietis apsteidza par 0,08 sekundēm, bet trešajā vietā finišējušo kanādieti Andrē de Grassu par 0,10 sekundēm.

«Pēc pusfināla jutos lieliski. Gribēju skriet ātrāk, bet parasti starp pusfinālu un finālu ir divu stundu starpība. Šoreiz bija stunda un 20 minūtes. Tas bija pārbaudījums,» norādīja Bolts.

Vēl 29 gadus vecais Bolts piedalīsies 200 metru sprintā un 4x100 metru stafetes disciplīnā. Uzvaru gadījumā viņš kļūs par pirmo sportistu, kas trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas uzvarējis visās šajās disciplīnās. Šobrīd Bolta kontā ir septiņas zelta godalgas.

«Tieši šo emociju dēļ mēs trenējamies. Es teicu, ka esmu gatavs to paveikt. Esat modri - priekšā vēl divi starti,» sacīja Bolts.

Viņam piederošais pasaules rekords 100 metru sprintā ir ir 9,58 sekundes, bet 200 metros - 19,19 sekundes. Pēdējā no distancēm viņš ir gatavs labot pasaules rekordu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu