Marejs, Nadals un Nišikori sasniedz olimpiskā turnīra ceturtdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules vadošie tenisisti brits Endijs Marejs, spānis Rafaels Nadals un japānis Kei Nišikori ceturtdien sasniedza Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions Marejs trešās kārtas mačā ar 6-1, 2-6, 6-3 ne bez grūtībām pieveica Itālijas tenisistu Fabio Fonjīni.

Marejs plāno kļūt par pirmo tenisistu, kurš ieguvis zelta medaļu divās olimpiskajās spēles pēc kārtas, bet par vietu pusfinālā viņš sacentīsies pret amerikāni Stīvu Džonsonu, kurš savā trešās kārtas mačā ar 6-1, 6-1 sagrāva krievu Jevgēņiju Donskoju.

Ceturtdaļfinālu sasniedzis arī olimpiskā turnīra trešais numurs Nadals, kurš ar 7-6 (7:5), 6-3 pieveica francūzi Žilu Simonu.

Nadals ir 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions, bet Simonu viņam izdevies uzvarēt astoņos gadījumos no deviņiem.

Ceturtdaļfinālā Nadals spēkosies ar mājinieku cerību Tomašu Beluči, kurš ceturtdien ar 7-6 (12:10), 6-4 uzvarēja beļģi Dāvidu Gofēnu.

Labāko astoņniekā izdevies iekļūt arī Nišikori, kurš trešās kārtas duelī ar 6-2, 6-2 uzvarēja Andreju Martinu no Slovākijas.

Ceturtdaļfinālā Nišikori sacentīsies ar francūzi Gaelu Monfisu, kurš ar 6-7 (6:8), 6-3, 6-4 uzvarēja Horvātijas tenisistu Marinu Čiliču.

Nākamajā kārtā iekļuvis arī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Huans Martins del Potro, kurš ar 6-7 (4:7), 6-1, 6-2 pārspēja Taro Danielu no Japānas.

Del Potro olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmajā kārtā uzvarēja pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas.

Ceturtdaļfinālā del Potro sacentīsies ar spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš ceturtdien ar 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja Luksemburgas pārstāvi Žilu Milleru.

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ trešdien olimpiskajā turnīrā netika aizvadīts neviens tenisa mačs.

Tikmēr sieviešu turnīrā noskaidrojušās visas četras pusfinālistes - tajā spēlēs čehiete Petra Kvitova, Angelika Kerbere no Vācijas, amerikāniete Medisona Kīza un Monika Puiga no Puertoriko.

Divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova savā ceturtdaļfināla duelī ar 6-2, 6-0 pārspēja Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas, kura pirms tam olimpiskajā turnīrā pieveica Londonas olimpisko čempioni un pasaules ranga līderi Serēnu Viljamsu no ASV. Pusfinālā čehiete tiksies ar Puiga, kura pirms tam ar 6-1, 6-1 sagrāva Lauru Zīgemundu no Vācijas.

Tikmēr šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Kerbere ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 droši apspēlēja Džoannu Kontu no Lielbritānijas, bet pusfinālā viņai pretī stāsies Kīza, kura ar 6-3, 6-1 pārspēja krievieti Darju Kasatkinu.

Olimpiskā sieviešu turnīra pirmajā kārtā neveiksmi piedzīvoja Latvijas pārstāve Jeļena Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu