Palameikai ceturtā vieta Dimanta līgas sacensībās Monako

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika piektdien izcīnīja ceturto vietu Monako notiekošajā Dimanta līgas devītajā posmā.

Palameika sacensības iesāka ar 56,26 un 58,40 metru tāliem metieniem, bet trešajā mēģinājumā latviete šķēpu raidīja 62,79 metru tālumā, kas ļāva iekļūt labāko četriniekā un izpildīt vēl trīs metienus.

Ceturtajā mēģinājumā Palameikas metiens netika ieskaitīts, bet piektajā šķēps lidoja tieši 58 metru tālumā. Sestajā mēģinājumā talsiniecei padevās 61,35 metru tāls metiens.

Ar 62,79 metru tālu metienu Latvijas labākā šķēpraide ieņēma ceturto vietu. Ar 65,62 metru tālu raidījumu uzvarēja Tatjana Haladoviča, kura pagājušajā nedēļā kļuva par Eiropas čempioni, turklāt kontinenta meistarsacīkstēs labojot arī Baltkrievijas rekordu.

Otro vietu ar 63,80 metriem ieņēma austrāliete Ketrīna Mičela, bet trešā palika pēdējo divu olimpisko spēļu čempione Barbora Špotākova no Čehijas, kura šķēpu meta 63,34 metru tālumā.

Palameika Eiropas čempionātā ar metienu 60,39 metru tālumā palika septītā. Vēl divām Latvijas sportistēm Eiropas čempionāta kvalifikācija šķēpmešanā izvērtās neveiksmīga - Sinta Ozoliņa ar 57,58 metriem palika 14.vietā 34 dalībnieču konkurencē un neiekļuva finālā, bet Līna Mūze pirmā metiena izpildes laikā guva smagu ceļgala traumu un nevarēs piedalīties arī Riodežaneiro Olimpiādē.

Palameika šogad metusi 65,86 metrus, atpaliekot vienīgi no titulētās Špotākovas (66,87), vācietes Kristīnes Husongas (66,41) un Haladovičas (66,34).

Latvijas rekordiste Palameika, kura 2014.gadā Jelgavā meta šķēpu 66,15 metru tālumā, šosezon uzvarējusi divos Dimanta līgas posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu