Šķēle: Nekādi nevarējām iemest savus metienus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfināla mačā pret Puertoriko nespēja realizēt savus metienus, kas arī bija iemesls zaudējumam, pauda viens no valstsvienības spēlētājiem Aigars Šķēle.

Latvijas izlase Belgradā notiekošā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā piektdien ar 70:77 saspringtā cīņā piekāpās Puertoriko valstsvienībai.

«Visa spēle ritēja punkts punktā - vadība mums, vadība viņiem, bet beigu beigās Puertoriko izrādījās stiprāki. Karloss Arojo, kurš ir augstas klases spēlētājs, iemeta svarīgu tālmetienu un salauza spēli,» pēc neveiksmes žurnālistiem teica Šķēle. «Nekādi nevarējām iemest savus metienus. Puertoriko spēlēja tā, kā bijām gaidījuši - nekautrējās un pie pirmās iespējas gāja cīnīties par bumbu un skrēja ātrajos uzbrukumos. Rīta treniņā treneris man teica, lai dodos agresīvos caurgājienos, jo viņu garie spēlētāji nav tik labi aizsardzībā, un lai izmetu bumbu brīvajiem komandas biedriem. Tomēr pretinieki šajā mačā aizsardzībā veiksmīgi «savilkās» un prata pārtvert bumbas - daudz riskēja un tas attaisnojās.»

23 gadus vecais Šķēle arī atzina, ka komanda bijusi gatava Puertoriko vienības atlētiskajai spēlei.

«Visiem bija garas sezonas klubos, tagad kādu laiku ir jāatpūšas. Šī man bija vērtīga pieredze - katru gadu trenēties kopā ar Latvijas labākajiem basketbolistiem. Cerams, nākotnē tas viss atmaksāsies,» izteicās Šķēle.

Puertoriko izlase olimpisko spēļu atlases finālā tiksies ar mājinieci Serbiju vai Čehiju.

Latvijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalījās otro reizi vēsturē. Vienīgo reizi Olimpiādē Latvija spēlēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā Berlīnē, kad gūta 15.vieta, bet olimpiskajā atlasē sacentās pirms 1992.gada sacensībām Barselonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu