Hamiltons gūst uzvaru F-1 posma Kanādā kvalifikācijas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas sestdien guva uzvaru sezonas septītā posma - Kanādas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās. Britu pilots šosezon no septiņām kvalifikācijas sacensībām uzvarējis četrās.

Hamiltons uzrādīja ātrāko apļa laiku otrajā un trešajā kvalifikācijas kārtā, kamēr pirmajā ātrākais bija viņa komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas.

Izšķirošajā kārtā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 12,812 sekundēs, kas viņam tikai par 0,062 sekundēm ļāva apsteigt Rosbergu. Tikmēr trešo vietu kvalifikācijā ieguva «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas.

Pirmajam trijniekam sestdien sekoja abi «Red Bull» piloti - austrālietis Daniels Rikjardo un Makss Verstapens no Nīderlandes, kamēr sestais bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens no «Ferrari».

Tikmēr septītajā vietā ierindojās «Williams» pilots Valteri Botass no Somijas, kuram sekoja pieredzējušais komandas biedrs, brazīlietis Felipe Masa, bet pirmo desmitnieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs («Force India») un spānis Fernando Alonso («McLaren»).

Svētdien Kanādas Lielās balvas izcīņa sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ir Rosbergs, kurš izcīnījis 106 punktus, kamēr Hamiltonam ir 82 punkti. Trešais ar 66 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 188 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 121 punktu seko «Ferrari», bet «Red Bull» piloti savākuši 112 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu