Znarokam nav pretenzijas pašam pret sevi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Somijas hokeja izlase ir laba komanda, tāpēc Krievijas valstsvienībai pasaules čempionāta pusfināla spēles sākumā, kad tā dominēja, vajadzēja iemest vairāk vārtus, uzskata Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Sestdien notikušajā mačā Krievijas izlase, ko trenē bijušie Latvijas izlases uzbrucēji Znaroks un Harijs Vītoliņš, savu skatītāju priekšā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 1:3.

«Spēli iesākām neslikti, bijām vadībā, varējām palielināt pārsvaru, bet neizdevās. Pret tādu komandu kā Somija bija nepieciešams vēl iemest,» pēc dueļa secināja Znaroks, kurš nevainoja savus hokejistus, ka viņi jau piecos mačos pēc kārtas nav spējuši realizēt vairākumu. «Izspēles bija nesliktas, tomēr problēmas bija ar noslēdzošajiem metieniem.»

Kā vienīgās pretenzijas pret sevi Znaroks nosauca to, ka aizvadītajā naktī slikti gulējis.

«Krievija ielaida divus vārtus mazākumā, bet pati savus skaitliskos pārsvarus nespēja realizēt. Laikam puiši gribēja iemest skaitus vārtus, tāpēc pēdējā piespēle parasti neizgāja,» stāstīja Vītoliņš. «Spēles beigās neviens neuzņēmās atbildību. Pretinieki labi aizsargājās, tomēr mums bija momenti. Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem vajadzēja vēl palielināt pārsvaru.»

«Spēles sākumā viss bija labi, tomēr nepieciešams spēlēt 60 minūtes nevis 20,» pauda Krievijas izlases kapteinis Pāvels Dacjuks. «Sākām izpildīt maz metienus, tomēr bija neviens vien moments, lai lauztu spēles gaitu.»

Dacjuks uzsvēra, ka čempionāts vēl nav noslēdzies un krieviem nepieciešams uzvarēt svētdien gaidāmajā mačā par trešo vietu. «Rīt būs svarīga, jauna spēle. Jāpiepriecina savi līdzjutēji un jāizliekas līdz pēdējam.»

Aizvadītajā spēlē Somijas izlasē divus vārtus vairākumā iemeta vien 18 gadus vecais Sebastians Aho.

«Grūti teikt vai šie vārti bija svarīgākie manā karjerā. To parādīs laiks. Tomēr vieni no svarīgākajiem noteikti,» pēc dueļa teica Aho. «Esam ļoti apmierināti, kā spēlējām. Atstājām ļoti maz vietas pretinieku uzbrucējiem.»

Tikmēr Somijas izlases galvenais treneris Kari Jalonens slavēja vārtsargu Miko Koskinenu.

«Kaut viņi spēles sākumā iemeta vārtus, turklāt mēs nebijām koncentrējušies, uzskatu, ka lieliski aizvadījām visas 60 minūtes,» stāstīja Jalonens. «Īpaši Miko Koskinens deva mums iespējas uzvarēt. Puiši daudz bloķēja metienus, spēlēja ar lielu enerģiju.»

Līdz ar to Krievijai neizdevās finālu sasniegt trešo gadu pēc kārtas. Pērn Krievija finālā ar 1:6 zaudēja Kanādai, bet 2014.gadā Minskā kļuva par pasaules čempioniem, to izdarot pirmajā sezonā ar Znaroku pie vadības grožiem. Zīmīgi, ka tituls tika izcīnīts tieši pret Somiju, finālā viņus uzvarot ar 5:2.

Savukārt Somija čempionu titulu iepriekšējo reizi ieguva 2011.gadā.

Otrais pusfināls sāksies plkst.20.15, kad spēkus samēros Kanādas un ASV valstsvienības, kuru sniegumam tiešraidē varēs sekot līdzi televīzijas kanālā TV6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu