Štromberga ārsts vēlas traumētās rokas pareizu atlabšanu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrick Nugent

"Ārsts vēlas, lai mana atlabšana norit pareizi," intervijā ASV sporta kanālam ESPN pastāstīja olimpiskais un šī gada pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

Kā ziņots, novembra nogalē Štrombergs piedzīvoja smagu kritienu Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) "Race of Champions" sacensībās, izstājoties no cīņas par ABA čempiona titulu.

Štrombergs jau pirmajā braucienā, atrodoties līderpozīcijā, piedzīvoja vienu no smagākajiem kritieniem savā karjerā, kas beidzās ar mežģītiem, lauztiem plaukstas kauliņiem un sarežģītu, neatliekamu operāciju vietējā slimnīcā.

Štrombergs pastāstīja, ka slimnīcā ārsti, uzzinot, ka viņš ir olimpiskais čempions, nekavējoties uzlaboja viņa apkopšanas kvalitāti.

"Ārsts tiešām bija jauks cilvēks. Es runāju ar viņu pirms un pēc operācijas un joprojām ar viņu sazinos ar īsziņu palīdzību," stāstīja riteņbraucējs. "Viņš vienkārši vēlas, lai mana atlabšana norit pareizi."

"Tāpat ārsts man deva pārliecību, ka operācija notiks augstākajā līmenī, bet nākamajā dienā man teica, ka operācija noritējusi lieliski," savu ārstu slavēja Štrombergs. "Viņš ir godīgs, jo nekavējoties teica, ka atlabšana varētu būt ilga, bet viss būs kārtībā."

Tāpat latvietis atklāja, ka vieglus treniņus atsāks neilgi pēc Jaungada sagaidīšanas.

"Es trenēties atsākšu pāris dienas pēc jaunā gada sagaidīšanas, bet vēl nezinu, kad varēšu atsākt treniņus uz sava BMX velosipēda," stāstīja Štrombergs. "Es nevēlos steigties un atgriezties, kad neesmu pilnībā atlabis."

"Sacensībās es varētu atgriezties martā vai aprīlī. To vēl redzēsim, bet sacensībās piedalīšos tikai tad, kad būšu pilnībā atlabis," atgādināja olimpiskais čempions.

Štrombergs arī atklāja, ka viņam patīk atgriezties Latvijā, kur viņu sagaida ļoti daudz līdzjutēju.

"Katru reizi, kad pēc sezonas atgriežos mājās, pirmās dienas vai nedēļas ir trakas. Es sniedzu daudz interviju, man tikšanās ar bērniem un pāris ballītes ar maniem draugiem," ASV medijam stāstīja riteņbraucējs. "Es izbaudu atgriešanos mājās. Šeit ir auksts, bet ir daudz sniega, un to es arī izbaudu. Es vienmēr saku, ka atgriezties uz pāris nedēļām mājas ir lieliska izprieca."

"Īpašu pateicību vēlos izteikt saviem sponsoriem, ģimenei un trenerim Ivo Lakučam. Protams, vēlos pateikties arī saviem draugiem un tiem, kuri mani atbalsta. Es vēl atgriezīšos," pateicību izteica Štrombergs.

Jau vēstīts, ka Štrombergs šosezon uzvarēja septiņos ABA čempionāta posmos.

Kā ziņots, oktobra sākumā Štrombergs triumfēja šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā, bet jūlija nogalē Latvijas sportists pēc viena gada pārtraukuma atguva pasaules čempiona titulu. Sportists bija arī viens no pretendentiem uz Latvijas gada labākā un populārākā sportista tituliem, tomēr nevienu no šīm balvām neieguva.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu