"Force India" noslēdz sadarbību ar "McLaren" un "Mercedes"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas komanda "Force India" pirmdien noslēdza sadarbības līgumu ar "McLaren" vienību un nākamajā sezonā izmantos "Mercedes" dzinēju un ātrumkārbu.

Jaunā vienošanās panākta trīs dienas pēc tam, kad "Force India" lauza sadarbības līgumu ar "Ferrari" komandu.

"Force India" aizvadītajā F-1 pasaules čempionātā izmantoja "Ferrari" dzinējus, taču komandas braucēji vācietis Adrians Zutils un Džankarlo Fisikella no Itālijas nespēja izcīnīt nevienu čempionāta punktu.

""McLaren" un "Mercedes" ir vieni no populārākajiem zīmoliem motosporta vēsturē," teica "Force India" īpašnieks Vijajs Malja. "Noslēgtā vienošanās mums ar lielām cerībām ļauj skatīties uz 2009.gada sezonu. Ceru, ka "Force India" sniegums krietni uzlabosies."

Pēdējais "klients", kas izmantoja "Mercedes" dzinējus, bija "Sauber" komanda 1994.gadā.

"Ferrari", kas šosezon izcīnīja 16. Konstruktoru kausu komandas vēsturē, dzinējus aizvadītajā sezonā izmantoja arī "Toro Rosso" komanda. Savukārt "Mercedes" kompānijai pieder 40 procenti no "McLaren" komandas, kuras sastāvā Lūiss Hamiltons izcīnīja pasaules čempiona titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu