Abi latviešu rallijkrosisti Beļģijā sper soli pretī pusfinālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sestdien ar brīvajiem treniņbraucieniem un tiem sekojošo pirmo kvalifikācijas braucienu Metē, Beļģijā sākās pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms.

Papildināts viss teksts

Latviešu autosportists Jānis Baumanis, kurš šogad pārstāv Austrijas vienību World RX Team Austria, treniņos parādīja teicamu sniegumu un to noslēgumā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Labākus apļa laikus par latviešu sportistu uzrādīja vien Johans Kristofersons, Matiass Ekstrēms un deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs.

Treniņiem sekojošajā pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanis uz starta stājās līdzās divkārtējam pasaules rallijkrosa čempionam Peteram Solbergam, pieredzējušajam beļģu autosportistam Fransuā Divālam, britam Laiemam Doranam un vācietim Renē Mjuniham.

Savā braucienā Jānis finišēja trešais, piekāpjoties vien Solbergam un Divālam, savukārt kopvērtējumā latviešu sportists ieņēma astoto pozīciju.

«Pirmajā kvalifikācijā man nesanāca īsti labs starts, turklāt pēdējā apļa pēdējos trīs, četrus pagriezienus izbraucu bez stūres pastiprinātāja. Tā zaudēju diezgan daudz laika un kopvērtējumā biju astotais. Uz notikušā fona tas gan ir visai labi,» par Beļģijas posma ievadu stāsta Jānis.

Otrajā kvalifikācijas braucienā, kas sestdien bija pēdējais, Jānis Baumanis sīvā cīņā piekāpās tikai komandas biedram Timuram Timerzjanovam, brauciena summā ierindojās 6.vietā un arī pirmo dienu noslēdza sestajā pozīcijā.

«Pirms otrās kvalifikācijas veicām nelielas izmaiņas regulējumos, vajadzēja būt labāk, bet tā nebija. Sanāca labs starts, bija nelielas kontaktcīņas un savu braucienu finišēju otrajā vietā. Esmu apmierināts ar to, kāds rezultāts ir šobrīd. Rīt trešajā kvalifikācijā startēšu no pole position, blakus Lēbs un citi ātri braucēji, tāpēc šim braucienam vajadzētu būt ātram un labam. Šovakar veiksim izmaiņas mašīnas regulējumos, novērsīsim starta programmas kļūdu un viennozīmīgi būs labāk,» stāsta Jānis Baumanis, kurš divu kvalifikācijas braucienu summā ieņem sesto vietu.

Arī Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis ar pirmās sacensību dienas iznākumu ir apmierināts un norāda, ka nelielās problēmas, kas šodien pasliktināja rezultātu, līdz rītam tiks novērstas.

«Kopumā ar dienu esam apmierināti. Brīvo treniņbraucienu laikā bija iespēja veikt nelielas izmaiņas regulējumos, pēc kā Jānis uzrādīja ļoti atzīstamu apļa laiku. Pirmajā kvalifikācijā atkal bija problēmas startā un pēdējā aplī izbeidzās stūres pastiprinātājs, līdz ar ko šajā braucienā Jānim astotā pozīcija. Pirms šodienas noslēdzošās kvalifikācijas veicām nelielas izmaiņas regulējumos, taču nedaudz kļūdījāmies. Bet Jānis tāpat braucienā uzrādīja sesto absolūti labāko laiku un arī kopvērtējumā viņš ir sestais. Ar to esam ļoti apmierināti. Vakarā būs jāpastrādā, lai novērstu problēmu, kas atkal bija startā. Komanda ir sapratusi, kas tur par vainu. Arī ar piekares regulējumiem tiksim galā un viss būs labi. Īsumā - viss ir kārtībā un noskaņojums - labs,» pozitīvi noskaņots ir Andris Baumanis.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionātā, Reinis Nitišs, kurš pēc pirmās kvalifikācijas atrādas desmitajā pozīcijā, otro braucienu pabeidza ceturtais, atzīstot Timerzjanova, Baumaņa un Fransuā Divāla pārākumu. Otrās kvalifikācijas kopvērtējumā Nitišs tādējādi uzrādīja 12.labāko laiku, savukārt divu kvalifikācijas braucienu summā jēkabpilietim desmitais rezultāts.

Tikmēr līderis pēc diviem kvalifikācijas braucieniem ir Matiass Ekstrēms, kuram seko Sebastjans Lēbs un Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs.

Atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, pusfināls un fināls tiks aizvadīti svētdien.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu