Kas grūti nāk, labi nāk. Šauļi uz dēļiem! (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

SEB Baltijas Basketbola līgas spēlē Latvijas čempionvienība Rīgas ASK savā laukumā piektdien saspringtā cīņā ar 76:72 pieveica pagājušās sezonas Lietuvas trešo spēcīgāko klubu "Šiauliai". Līdz ar to tika pārtraukta Latvijas klubu melnā sērija pret šo neparocīgo leišu komandu.

ASK komandai uzvara bija zināms gandarījums pēc pagājušajā sezonā piedzīvotā fiasko, kad tieši "Šiaulia" Baltijas līgas ceturtdaļfinālā pārspēja rīdziniekus un BBL finālturnīrs Rīgā notika bez laukuma saimnieku līdzdalības.

Latvijas komandu neveiksmes spēlēs ar Šauļu komandu turpinājās arī šajā sezonā, kad zaudējumus ar viena (!) punkta starpību bija piedzīvojuši gan "BK Ventspils", gan "Barons/LMT", gan "BK Valmiera".

Šīsdienas panākums ASK bija septītais sezonā, kas ļauj nostiprināties turnīra tabulas pirmajā trijniekā.

Rezultatīvākais ASK rindās šodien ar 17 punktiem bija komandas kapteinis Sandis Valters, 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas Dveina Broilsa kontā, bet Sandis Buškevics uzvarai pievienoja 14 punktus, piecas rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas.

Spēle sākumā piecu punktu pārsvaru spēja iegūt "Šiauliai" basketbolisti, tomēr mājinieki pretinieki lēnām tuvojās un pēc pirmās ceturtdaļas jau atradās vadībā ar 22:20. Otrajā ceturtdaļā pirmos 11 punktus guva "ASK Rīga", izvirzoties vadībā ar 33:20 un aptuveni desmit punktu pārsvaru noturot līdz pat puslaika beigām, kas noslēdzās ar rezultātu 42:31.

Arī trešajā ceturtdaļā viena komanda ilgstoši nespēja gūt punktus, bet tā bija "ASK Rīga" un "Šiauliai" vienība spēja izvirzīties vadībā ar 44:42. Pirmos punktus šajā ceturtdaļā mājinieki guva tikai pēc spēlētām vairāk kā sešām minūtēm, tomēr atlikušajā laikā spēja atgūt vadību un pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar rezultātu 56:54.

Spēles pēdējo ceturtdaļu sekmīgāk sāka "ASK Rīga" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 63:56. Pusotru minūti pirms mača beigām pēc Manta Ruiķa precīza tālmetiena "Šiauliai" pietuvojās līdz 66:67, tomēr uz to ar diviem punktiem un realizētu soda metienu atbildēja Sandis Buškevics, lielā mērā izšķirot spēles likteni. Atlikušajā laikā Latvijas čempioni precīzi realizēja soda metienus, pārsvaru nosargājot un izcīnot uzvaru ar rezultātu 76:72.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu