Holifīlds varētu cīnīties ar Valujevu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārais bokseris Evanders Holifīlds plāno tikties ar krievu Nikolaju Valujevu cīņā par pasaules čempiona titulu supersmagajā svarā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā.

"Jā, mēs uzturam sarunas ar Evanderu Holifīldu," sarunā ar aģentūru AFP izteicās Valujevu pārstāvošās kompānijas "Sauerland Event" direktors Kriss Meijers. "Esam viņam izteikuši piedāvājumu, bet pagaidām vēl nekas nav parakstīts."

Holifīlds 19.oktobrī kļūs 46 gadus vecs. Ja viņš uzvarētu šo cīņu, tad kļūtu par visu laiku vecāko pasaules čempionu supersmagā svara vēsturē. Pašreizējais rekordists ir Džordžs Formens, kurš 1994.gadā 45 gadu vecumā pieveica Maiklu Mūreru.

Ja cīņa tiks sarunāta, tad tā decembrī notiktu Šveicē vai Vācijā.

"Viņi vaicāja, vai es piedalīšos cīņā, un es tai piekritu. Pašlaik mans advokāts pārbauda piedāvāto līguma variantu," sarunā ar "espn.com" izteicās Holifīlds.

Amerikānis bija viens no trijiem labākajiem bokseriem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un divas reizes spēja pieveikt arī Maiku Taisonu. Savas karjeras laikā Holifīlds izcīnījis 42 uzvaras, no kurām 27 - ar nokautiem, piedzīvojis deviņus zaudējumus un divas reizes cīnījies neizšķirti. Holifīlds bija pasaules čempions līdz 1999.gadam, kad Lenoksam Lūisam zaudēja savas WBA, Pasaules Boksa padomes (WBC) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostas.

Kopš 2001.gada Holifīlds 11 cīņās izcīnījis tikai piecas uzvaras un piedzīvoja zaudējumu arī savā līdz šim pēdējā cīņā, kad 2007.gada oktobrī cīņā par pasaules čempiona titulu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā piekāpās krievam Sultanam Ibragimovam.

Lielāko uzmanību ieguva Holifīlda 1997.gada cīņa ar Maiku Taisonu, kad pretinieks Holifīldam nokoda daļu no viņa auss.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu