Orientieristi sadala 1000 Latus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc divām nedēļām ar Swedbank līgas fināla posmu Bādciemā noslēgsies orientēšanās sporta sezona. Tieši šajā finālā noskaidrosies Latvijas orientēšanās sporta vēsturē lielākās naudas balvas ieguvējs.

Pagaidām uz Swedbank davātajiem Ls 1000 pretendē divi sportisti – Mārtiņš Sirmais (BJSS Madona) elites grupā un Ivars Žagars (OK Viga) trīsdesmitpiecgadīgo grupā, kuriem, lai iegūtu galveno balvu, jāuzvar pēdējā posmā katram savā meistarības grupā.

Sezonas sākumā, kad aizsākās šī orientēšanās līga, bija 6 pretendenti uz galveno balvu, bet jau pēc otrā posma, palika tikai divi, kuri spēja uzvarēt abas reizes un turpināt cīņu.

Sacensības norisinās orientēšanās distancē, kas papildināta ar īpašu disciplīnu – mikroorientēšanos, kurā sportistiem līdzīgi kā biatlonā – par katru kļūdu tiek piešķirta soda minūte. Tāpēc nereti ātrākie orientieristi nemaz nenokļūst uz piedastāla, jo tos ir apsteiguši sportisti, kas ļoti labi orientējās un distanci veic bez kļūdām – ļoti līdzīgi kā biatlonā klasiskajā 20 km distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu