Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Starkovs: Futbola popularitāte Latvijā atspoguļo LFF darbu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Futbols kā populārākais sporta veids Latvijā atspoguļo Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbu, mērķus un attīstības virzienu. Turklāt arī nākamgad Pasaules kausa finālturnīra dēļ futbols būs uzmanības fokusā." Tā šodienas pētījuma rezultātus par populārāko sporta veidu Latvijā, kas veikts, balstoties uz pētījumu centra SKDS veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem, komentēja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Rezultāts sasniegts, pateicoties aktīvai un sportiskai jaunatnei, bet viņi, neskatoties uz futbolu kā lētu sporta veidu, ir vēl papildus jāpamudina, jāievirza. Tāpēc var teikt, ka pirmkārt motivāciju devis un uzmanību futbolam pievērsis Nacionālās izlases sniegums, otrkārt - mūsu futbolistu spēles ārzemēs, treškārt - Latvijas klubu sniegums Eiropas līmenī FK Ventspils izpildījumā, jaunatnes izlašu panākumi un citi LFF darbi," uzskaita Starkovs.

"Tas, ka par populārāko sporta veidu Latvijā atzīts futbols, priecē un ir patīkams jaunums pirms svētkiem. Labs izlases sniegums pasaules čempionāta kvalifikācijā, futbola kluba Ventspils iekļūšana Eiropas Līgas grupu turnīrā, kā arī futbola popularitāte jauniešu vidū visā Latvijā ir šā panākuma atslēga," sacīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā ziņots, pētījumu par populārāko sporta veidu Latvijā veica mārketinga aģentūra ASAP Promo sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.

Kopumā tika aptaujāti 1060 respondentu vecumā no 15 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos. Dati tika apkopoti par 59 nozīmīgākajiem sporta veidiem un grupām. Futbolam seko basketbols, hokejs, volejbols un vieglatlētika.

2010.gada vidū notiks FIFA Pasaules Kausa finālturnīrs Dienvidāfrikā, kas katru reizi ir liels notikums un vēl vairāk pievērsīs uzmanību futbolam, neskatoties uz tālo norises vietu - Dienvidāfriku. Savukārt Latvijas izlase nākamgad sāks jaunu kvalifikācijas ciklu - šoreiz 2012.gada Eiropas čempionātam, kas notiks Ukrainā un Polijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu