"ASK Rīga" basketbolisti piedzīvo zaudējumu Kijevā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu ULEB kausa izcīņas H grupas spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas čempioni "ASK Rīga" basketbolisti, kas viesos ar 67:79 (16:16, 24:25, 8:20, 19:18) piekāpās Ukrainas klubam "Kyiv". Izšķirošo pārsvaru "Kyiv" ieguva trešajā ceturtdaļā, kad no 41:42 veica izrāvienu 18:0 un panāca 59:42 savā labā.

"ASK Rīga" komandā rezultatīvākais ar 13 gūtajiem punktiem bija Dveins Broilss, bet 12 punktus guva Sandis Valters. Savukārt "Kyiv" rindās 17 punktus guva Jūdžīns Džeters.

Spēles sākumā pēc Erika Sandersa precīza metiena "ASK Rīga" izvirzījās vadībā ar rezultātu 9:5, tomēr ceturtdaļas izskaņā rezultāts bija neizšķirts 16:16. Otrā ceturtdaļa sākās ar pieciem Raita Grafa gūtajiem punktiem, tomēr mājinieki spēja rezultātu izlīdzināt. Puslaika izskaņā divus tālmetienus realizēja Sandis Valters, panākot 38:36, tomēr pēc pirmā puslaika ar 41:40 vadībā atradās "Kyiv" basketbolisti.

Trešajā ceturtdaļā mājinieki veica izšķirīgo izrāvienu, panākot 59:42. Līdz ceturtdaļas izskaņai "ASK Rīga" basketbolisti gan vēl spēja pietuvoties līdz rezultātam 48:61, tomēr ceturtajā ceturtdaļā "Kyiv" basketbolisti atkal pārsvaru palielināja, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Rīdziniekiem tā bija pirmā neveiksme divās spēlēs, bet "Kyiv" guva otro uzvaru divos mačos.

Citos H apakšgrupas otrās kārtas mačos Bulgārijas klubs "Lukoil Academic" ar 109:65 savā laukumā sagrāva Vācijas vienību "Artland Dragons", bet Francijas klubs "Pau-Orthez" ar 89:84 pieveica Itālijas klubu Trevizo "Benetton".

Pirmajā kārtā "ASK Rīga" savā laukumā ar rezultātu 77:58 pieveica "Lukoil Academic", savukārt "Kyiv", kas tiek uzskatīti par H apakšgrupas favorītiem, ar 77:73 izbraukumā pieveica Trevizo "Benetton".

Šosezon ULEB kausa izcīņā piedalās 54 komandas no 25 valstīm, kas ir sadalītas deviņās apakšgrupās. Tas ir visaptverošākais basketbola turnīrs Eirokausu vēsturē.

Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kā arī piecas labākās ceturto vietu ieguvējas iekļūs "play off" turnīrā. "Play off" turnīrā divās kārtās tiks noskaidrotas astoņas komandas, kas no 10.aprīļa līdz 13.aprīlim Turīnā finālturnīrā cīnīsies par ULEB kausu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu