Skrastiņš un Co - prieks Toronto!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

NHL turnīrā divu zaudējumu sēriju ir pārtraukusi Kolorādo "Avalanche" komanda, kas šorīt agri pēc Latvijas laika, turklāt svešā laukumā, pārspēja Toronto "Maple Leafs". Savu debijas spēli NHL ar gūtiem vārtiem ir nosvinējis krievu jaunais talants Jevgeņijs Malkins.

Divus vārtus gūstot Džonam Maiklam Lailam, "Avalanche" šodien izbraukumā ar 4:1 pārspēja "Maple Leafs" un tika pie savas otrās uzvaras jaunajā sezonā, kas komandai kopumā iesākusies diezgan slikti un pie pustukšām tribīnēm Denverā.

Latvijas nacionālās komandas kapteinis Kārlis Skrastiņš uzvarētāju rindās laukumā aizvadīja garas 24 minūtes un 40 sekundes, trīsreiz bloķējot pretinieku metienus un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Lai gan mača rezultātu jau pirmās trešdaļas trešajā minūtē atklāja mājinieks Beitss Batalja, drīz vien Brets Maklīns, bet otrajā periodā Lails guva pa vieniem vārtiem un vadībā izvirzīja jau "lavīnu". Trešā perioda septītajā minūtē Lails guva savus otros vārtus, bet punktu "Avalanche" uzvarai nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām pielika čehs Milans Hejduks .

Labu sniegumu Kolorādo komandas vārtos parādīja Slovākijas valstsvienības vārtsargs Peters Budajs, atvairot 27 no 28 pretinieku metieniem.

Ar sešiem punktiem "Avalanche" Rietumu konferencē ieņem desmito vietu.

Absolūts punktu maksimums jeb sešas uzvaras sešās spēlēs - tāds ir Sergeja Žoltoka bijušās komandas Minesotas "Wild" sezonas starts. Šorīt agri pēc Latvijas laika "mežoņi" Losandželosā spēles pagarinājumā ar 2:1 uzvarēja arī vietējo "Kings".

Ar 12 punktiem Sentpolas klubs ir absolūti līderi Rietumu konferencē, taču visā NHL nedaudz sliktākās gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ spiesti piekāpties Austrumu konferences līderkomandai Bufalo "Sabres".

Uzvaras vārtus jau pagarinājuma 25. sekundē guva Slovākijas izlases līderis Marians Gaboriks.

Latviešu spēka zars Raitis Ivanāns uz ledus izgāja tikai uz divām minūtēm, 40 sekundēm, un laika tam nepietika pat vienam kautiņam, kur nu vēl pretinieka vārtu apdraudēšanai. Lietderības koeficients - neitrāls.

Pirmajā trešdaļā "Wild" vadībā izvirzīja Braiens Rolstons, bet tā paša perioda izskaņā neizšķirtu panāca Patriks O''Salivans. Ar pieciem punktiem "Kings" Rietumu konferencē ieņem 12. vietu.

2006. gada 18. oktobris, Pitsburga. Lai gūtu pirmos vārtus NHL, Jevgēņijam Malkinam bija vajadzīgas nepilnas 19 minūtes.
2006. gada 18. oktobris, Pitsburga. Lai gūtu pirmos vārtus NHL, Jevgēņijam Malkinam bija vajadzīgas nepilnas 19 minūtes. Foto: ESPN.com

NHL ledu, pārvarot dažādus šķēršļus, kopš trešdienas "Penguins" komandas sastāvā griež arī 20 gadus jaunais krievu ģēnijs Jevgeņijs Malkins. Kā jau zvaigznei pieklājas, jau savā pirmajā spēlē viņš guva vārtus, kas gan nepalīdzēja Pitsburgas "pingvīniem" mačā ar Ņūdžersijas "velniem".

Martins Brodērs atvairīja 37 no 38 metieniem (izņemot vienu Malkina), bet Džeimijs Langenbrunners guva uzvaras vārtus trešā perioda vidū un "Devils" svinēja panākumu izbraukumā ar 2:1.

Brodēram tā bija 450. uzvara karjerā. Vairāk ir tikai Patrikam Ruā (551) un Edam Belfūram (457).

Spēles rezultātu pirmā perioda ceturtajā minūtē atklāja Džejs Pandolfo, bet trešdaļas 19. minūtē Malkins pēc Raiana Vitnija un Marka Reki piespēlēm panāca 1:1.

Savas karjeras pirmajā NHL spēlē Malkins uz ledus bija 18 minūtes un 15 sekundes, divreiz meta pa vārtiem, nobloķēja vienu pretinieku raidīto ripu un spēli beidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Citu spēļu rezultāti: Našvilas "Predators" - Ņujorkas "Rangers" 3:0, Floridas "Panthers" - Vašingtonas "Capitals" 2:5, Monreālas "Canadians" - Čikāgas "Blackhawks" 1:2, Detroitas "Red Wings" - Anaheimas "Ducks" 1:4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu