Anglija kapitulē Horvātijā, Krievija salauž Igauniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

EM kvalifikācijas turnīra E grupā neveiksmes turpina vajāt Anglijas futbola valstsvienību, kas pēc neizšķirta ar Maķedoniju vakar izbraukumā zaudēja Horvātijai. Pirmo uzvaru šajā kvalifikācijas ciklā ir guvusi Krievija, kas ne bez grūtībām savā laukumā spēja pieveikt kaimiņus igauņus.

Horvātijas futbolistu panākumam pār vienmēr spēcīgo un favorītu statusā uzskatīto Angliju (2:0) šoreiz bija stingrs pamats, jo nu jau 30 (!) spēlēs pēc kārtas horvāti savu laukumu ir atstājuši neuzvarēti.

Spēles rezultātu 60. minūtē atklāja naturalizētais Eduardo, bet turpinājumā papildu problēmas angļi sev sagādāja paši. Gerijs Nevils, cenšoties atspēlēt bumbu savam vārtsargam, raidīja to tīklā - 0:2.

Pirmo uzvaru pie Krievijas valstsvienības stūres EM atlases turnīrā beidzot ir guvis populārais holandiešu speciālists Gūss Hidinks, kura padotie vakar Sanktpēterburgā ar 2:0 pārspēja Igauniju. Tomēr plašajai Krievijai vajadzēja panervozēt arī vakar, jo spēles rezultātu viņu futbolisti atklāja tikai 78. minūtē, kad vārtus guva uz maiņu iznākušais Pāvels Pogrebņaks (tas pats, kurš dažas sekundes pirms spēles beigām guva uzvaras vārtus pārbaudes spēlē ar Latviju).

Jau kompensācijas laikā Krievijas izlases pārsvaru dubultoja Dmitrijs Sičovs.

Maķedonija vakar izbraukumā ar 3:0 pārspēja Andoru, un situācija E grupā ir ļoti intriģējoša. Pa septiņiem punktiem ir Horvātijai, Izraēlai, Anglijai un Maķedonijai, bet krieviem pieci punkti un spēle rezervē attiecībā pret angļiem un maķedoniešiem. Igauņiem ir trīs zaudējumi, trīs spēlēs un 0 punkti tabulā.

Otro uzvaru 2008. gada meistarsacīkšu kvalifikācijā vakar B grupā guva šāgada Pasaules kausa pārsteiguma autori Ukrainas futbolisti, kas ar 2:0 savā laukumā pārspēja Skotiju. Pa vieniem vārtiem ukraiņu labā guva Andrejs Ševčenko un Aleksandrs Kukers. Britu futbola pārstāvjiem tas bija pirmais zaudējums pēc trīs uzvarām.

Vēl vakar Francija savā laukumā ar 5:0 sagrāva Farēru salu izlasi (divus vārtu uzvarētājiem guva Davids Trezegē, pa vieniem - Tjerī Anrī, Luī Saha un Nikolā Anelka), bet Itālija viesos ar 3:1 pārspēja Gruziju. Pasaules čempionu rindās pa vieniem vārtiem guva Daniele de Rosi, Mauro Kamoranezī un Simone Perrota, zaudētājiem - Georgijs Šašiašvili.

Pirmoreiz pēc 24 gadu pārtraukuma un tikai trešoreiz komandas vēsturē uzvaru kvalifikācijas turnīrā ir guvusi Maltas izlase, kas vakar C grupā negaidīti savā laukumā ar 2:1 pārspēja Ungāriju. Līdzšinējie maltiešu panākumi - 1982. gadā uzvara pār Islandi, bet 1975. gadā ar 2:0 pār Grieķiju.

Pie nelieliem pārsteigumiem var pieskaitīt arī Baltkrievijas izlases atspēlēšanos no nelabvēlīgā rezultāta 2:3 mačā ar Slovēniju un visā spēlē izcīnīto uzvaru ar 5:3 (G grupā), kā arī Polijas uzvaru pār Portugāli ar 2:1 (A grupā).

Pārējo spēļu rezultāti: A grupa: Kazahstāna - Somija 0:2, Serbija - Armēnija 3:0; C grupa: Turcija - Moldova 5:0, Bosnija un Hercegovina - Grieķija 0:4; D grupa: Īrija - Čehija 1:1, Slovākija - Vācija 1:4, Velsa - Kipra 3:1; G grupa: Luksemburga - Bulgārija 0:1, Nīderlande - Albānija 2:1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu