Ventspils pirmā, ASK - piektā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Divas pārliecinošas uzvaras pār abām vadošajām igauņu komandām otrdien SEB Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā svinēja pagājušās sezonas Latvijas basketbola līdervienības Rīgas ASK un "BK Ventspils". Čempioni sagrāva "Rock", bet ventspilnieki tika galā ar "Kalev".

Pēc nepatīkamā zaudējuma spēlē ar principiālo pretinieku "Lietuvos Rytas" savainojumu nomocītajam ASK pēc iespējas ātrāk bija jāatgriežas uz panākumu takas, un to izdevās paveikt ar uzviju, vakar "Arēnā Rīga" ar 78:59 uzvarot Igaunijas čempionus Tartu "Rock".

ASK tas bija piektais panākums sešās spēlēs, kas turnīra tabulā dod otro vietu aiz BBL čempionvienības "Lietuvos Rytas".

Ar 16 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm mājinieku rindās izcēlās amerikānis Dveins Broilss, kamēr 13 punktus guva Sandis Buškevics, bet 11 - komandas kapteiņa Sanda Valtera kontā.

Seši punkti un desmit atlēkušās bumbas Erika Sandersa rēķinā, Āronam Bramletam - astoņi punkti, septiņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles, Raitim Grafam - astoņi punkti un trīs atlēkušās bumbas. Dairis Bertāns - pieci punkti, trīs atlēkušās.

Slovēņu saspēles vadītājs Marko Antonijevičs, kas aizstāj savainoto Kērtisu Miladžu, savā debijas spēlē desmit minūtēs guva divus punktus un rezultatīvi piespēlēja.

ASK uzvaru izcīnīja, lielā mērā pateicoties ievērojamam pārākumam cīņā zem groziem. Atlēkušās bumbas: ASK - 41, Tartu - 26... Jau pēc pirmā puslaika ASK bija ieguvuši 18 punktu pārsvaru, ko spēja saglabāt līdz pat spēles beigām.

Pretinieku komandā ar desmit punktiem rezultatīvākais bija Vallo Alingu.

Kaspars Cipruss (arh. foto).
Kaspars Cipruss (arh. foto). Foto: AFI

Latvijas vicečempioniem "BK Ventspils" uzdevums bija grūtāks, jo viesos vajadzēja spēlēt ar Tallinas "Kalev", kas savā laukumā allaž ir spēcīgi. Tomēr pēc zaudētas pirmās ceturtdaļas (20:22) spēles iniciatīva jau bija mūsu komandas rokās un beigās arī uzvara ar 86:77.

Ventspilniekiem tā bija īpaši svarīga, jo ir pirmā šajā sezonā pēc diviem zaudējumiem. BBL turnīra tabulā Gaspera Okorna komanda tagad ir pakāpusies uz piekto vietu, kamēr kalevieši ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem turnīra pastarīšu vietu.

Amerikānis Džimijs Baksters "Ventspils" labā guva 22 punktus, savāca piecas atlēkušās bumbas un pārtvēra sešas (!) pretinieku piespēles. Beidzot "atdzīvojies", un par to īpašs prieks, jau gandrīz "norakstītais" Latvijas nacionālās komandas centrs Kaspars Cipruss, kura kontā šoreiz 20 punkti (2p 8/9!, sm 4/6), sešas atlēkušās bumbas, divas piespēles un divi bloķēti metieni!

Uvis Helmanis uzvarai pievienoja 11 punktus, Aigars Vītols - desmit punktus un četras atlēkušās bumbas, un trīs piespēles.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 37, Kalev - 36.

Laukuma saimnieku rindās Marlons Palmers guva 28 punktus, bet pagājušās sezonas BBL vērtīgākajam spēlētājam Trevisam Rīdam - 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu