Skrastiņam un "Avalanche" - punkts sezonas ievadā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Ar zaudējumu pagarinājumā jauno Nacionālās hokeja līgas sezonu šorīt agri pēc Latvijas laika ir iesākusi Kolorādo "Avalanche" komanda ar NHL dzelzs vīru Kārli Skrastiņu ierindā. Ne tik veiksmīgs kā gribētos sezonas starts iznāca arī Stenlija kausa īpašniekiem Karolīnas "Hurricanes".

Spēles laikā izvizoties vadībā ar divu vārtu pārsvaru, "Avalanche" šorīt savā laukumā tomēr nespēja nosargāt uzvaru un piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar 2:3.

Sezonas pirmajā izgājienā, uz ledus pavadījis gandrīz 20 minūtes, Latvijas valstsvienības aizsargs Skrastiņš nobloķēja divus "Stars" komandas metienus un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pēc komandas pieredzējušākā, 37 gadus vecā kapteiņa Džos Sakika un savukārt jaunākā, vēl tikai 20 gadus vecā poļu hokejista Vojteka Voļska gūtajiem vārtiem "lavīna" pirmajā periodā panāca cerīgo 2:0.

Tomēr trešā perioda sākumā "Stars" kapteinis Maiks Modano un Luī Ēriksons ar 28 (!) sekunžu intervālu panāca izlīdzinājumu 2:2. Pagarinājuma trešajā minūtē pēc vārtsarga Mārtija Turko piespēles uzvaras vārtus Teksasas "zvaigznēm" guva Derils Saidors.

Par spīti zaudējumam, arī "Avalanche" tika pie viena punkta sezonas pirmajā spēlē.

2006. gada 4. oktobris, Denvera. Jaunā Polijas hokeja un "Avalanche" zvaigzne Vojteks Voļskis pēc gūtajiem vārtiem saņem apsveikumus no rezervistu soliņa.
2006. gada 4. oktobris, Denvera. Jaunā Polijas hokeja un "Avalanche" zvaigzne Vojteks Voļskis pēc gūtajiem vārtiem saņem apsveikumus no rezervistu soliņa. Foto: ESPN.com

Vēl sīvāka bija spēle Reilijā, kur pagājušā gada Stenlija kausa pusfināla atkārtojumā Stenlija kausa čempionvienība Karolīnas "Hurricanes" tikai pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās Bafalo "Sabres".

Spēles pamatlaikā pa vieniem vārtiem "viesuļu" labā guva Ēriks Kouls un Ēriks Stāls, bet viesu rindās izcēlās Džeisons Pominvils un Kriss Drūrijs, kas panāca neizšķirtu otrās trešdaļas 16. minūtē.

"Bullīšu" sērijā vienīgais, kas spēja raidīt ripu vārtos, bija viens no "Sabres" komandas līderiem Daniels Brīrs.

"Ontario" provinces kaujā, divu Kanādas komandu duelī, Otavas "Senators" diezgan pārliecinoši izbraukumā ar 4:1 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Pa vieniem vārtiem viesu labā guva Patriks Īvss, Kriss Neils, Kristofs Šūberts un Daniels Alfredsons, bet "Maple Leafs" rindās ar vienīgo precīzo metienu izcēlās komandas kapteinis zviedrs Matss Sundins.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu