Ščerbatihs traumas dēļ nepabeidz pasaules čempionātu (66)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs svētdien traumas dēļ nespēja pabeigt pasaules čempionātu.

Svara kategorijā virs 105 kilogramiem Ščerbatihs raušanā viegli pacēla 195 kilogramus, tomēr atlikušos divus mēģinājumus vairs nespēja pieveikt. Savukārt pirms grūšanas viņš no sacensībām izstājās.

Raušanas summā Ščerbatihs sasniedza ceturto labāko rezultātu.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), Ščerbatihs sacensības nav spējis turpināt iepriekš gūto kāju traumu seku dēļ.

Sacensībās uzvarēja Dienvidkorejas sportists Jonkvoņs Ans, kurš raušanā pacēla 198 kilogramus, bet uzgrūda 247 kilogramus, kas summā deva 445 kilogramus. Tikpat divu disciplīnu summā pacēla arī Ukrainas sportists Artjoms Udačins, kurš grūšanā tika pie 200 kilogramiem un raušanā pacēla 245 kilogramus, bet palika otrajā vietā, jo bija smagāks.

Savukārt trešo vietu ar 427 kilogramiem izcīnīja vēl viens Ukrainas sportists Ihors Šimečko.

Šcerbatihs uzvarēja iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2007.gadā norisinājās Taizemē. Pasaules čempionātos Ščerbatihs arī ticis pie trīs bronzas godalgām. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par Eiropas čempionu un divas reizes izcīnījis godalgas olimpiskajās spēlēs.

Pasaules čempionātā startēja arī Dmitrijs Usovskis, kurš izcīnīja 22.vietu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Komentāri (66)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu