Zvaigžņu kaujā uzvar "zvaigznes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Nacionālajā hokeja līgā vēl viena uzvara Stenlija kausa ieguvējiem Anaheimas "Ducks", tomēr aizraujošākie notikumi vakar risinājās Kolumbusā, kur ciemos atbraukušie Dalasas "Stars" izglābās spēles pamatlaika beigās un pēcspēles "bullīšos" pamanījās izcīnīt uzvaru pār vietējiem "Blue Jackets". Uzvaru nesošo izgājienu realizēja soms Jusi Jokinens, kurš sarūgtināja savu tautieti Fredriku Norenu un visu Kolumbusu.

Šajā spēlē "Stars" komanda bija pārāka ar 3:2 un Rietumu konferencē ar astoņiem punktiem tagad ir pakāpusies uz sesto vietu. Tikpat - astoņi punkti - arī Kārlim Skrastiņam un "Avalanche".

Spēle Kolumbusā iesākās ar Kanādas nacionālās komandas un visas NHL zvaigznes Rika Neša jau otrajā minūtē gūtajiem vārtiem. Mājinieki tika atvēsināti jau nepilnas divas minūtes vēlāk, kad vārtus guva Jokinens un panāca 1:1.

Trešajā periodā par sevi atkal lika runāt Nešs, kurš devītajā minūtē ar rezultatīvu piespēli skaitliskajā vairākumā palīdzēja gūt vārtus čeham Jirži Novotnijam, un priekšā atkal izvirzījās mājinieki. Uzvaras tuvums jau bija pavisam labi "saožams", un, kā nereti notiek līdzīgos gadījumos, "zilie uzvalki" atslābinājās, un minūti 11 sekundes pirms spēles normālā laika beigām Brendens Morovs vēlreiz atjaunoja līdzsvaru.

2:2 saglabājās arī pēc papildlaika, un tad nāca "bullīši", kuros vienīgais, kurš spēja uzvarēt duelī ar vārtsargiem, bija soms Jokinens.

"Stars" vārtsargs Maiks Smits atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem.

Sīva cīkstēšanās - kā šūpolēs - notika arī Pitsburgā, kur Ņūdžersijas "Devils" ar 5:4 tomēr izrāva uzvaru pār vietējiem "Penguins". Vispirms pēc Džeja Pandolfo un Džona Madena gūtajiem vārtiem vadībā izvirzījās "velni", taču mājinieki vēl pirmajā periodā atbildēja ar Maksima Talbota un Garija Robertsa precīzajiem metieniem.

Vēl vairāk, otrā perioda pirmajā minūtē krievs Sergejs Gončars vadībā izvirzīja jau "pingvīnus". Ņūdžersijas brigāde parādā nepalika, un divus vārtus skaitliskajā vairākumā guva Treviss Zajacs, atjaunojot minimālu "Devils" pārsvaru - 4:3.

"Antarktīdas iedzīvotāji" nepadevās, un otrā perioda beigās krievu hokeja jaunais ģēnijs Jevgeņijs Malkins atjaunoja intrigu - 4:4!

Spēles liktenis izšķīrās trešā perioda 11. minūtē, kad "velns" Ārons Ešems raidīja piekto ripu Marka Andrē Flerī sargātajos vārtos - 5:4. Flerī visā spēlē atvairīja 30 no 35 metieniem, savukārt viņa titulētais kolēģis Martins Brodērs 26 metieniem no 30.

Ar trīs rezultatīvām piespēlēm "Devils" rindās izcēlās Zaks Parazī.

Par spīti uzvarai, "velni" Austrumu konferencē ar sešiem punktiem ieņem tikai 11. vietu.

Vēl trešdien šāgada Stenlija kausa ieguvēji Anaheimas "Ducks" ar 3:1 savā laukumā pārspēja Našvilas "Pradators" un ar deviņiem punktiem pakāpās uz trešo vietu "rietumos". Vārtus uzvarētājiem guva Korijs Perijs, Endrjū Millers un soms Peteri Virtanens.

Sentluisas "Blues" - Čikāgas "Black Hawks" 3:1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu