Ventspils zaudē čempioniem, ASK turpina sēriju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

SEB Baltijas Basketbola līgas elites divīzijas spēlē otrdien Latvijas vicečempioni "BK Ventspils" sīvā cīņā savā laukumā piekāpās divu pēdējo gadu līgas čempionvienībai "Lietuvos Rytas", savukārt Rīgas ASK izbraukumā uzvarēja Tallinas "Kalev" un saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā.

56 sekundes pirms "Ventspils" un LR spēles beigām ventspilniekiem pēc Džimija Bakstera tālmetiena izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem, tomēr galotnē veiksme no mājiniekiem novērsās un nācās samierināties ar 70:75...

Rezultatīvākais "BK Ventspils" rindās bija Baksters, kurš guva 17 punktus, kā arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs piespēles. Uvis Helmanis guva 15 punktus, bet 12 Džona Džilkrista rēķinā.

"Lietuvos Rytas" rindās Kenans Bajramovičs un Metjū Nīlsens guva pa 19 punktiem. Nīlsenam arī astoņas atlēkušās bumbas.

Latvijas valstsvienības bijušais aizsargs Roberts Štelmahers traumas dēļ viesu komandas rindās laukumā neizgāja.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 31, Lietuvos Rytas - 26.

Spēles sākumā nevienai komandai neizdevās iegūt iniciatīvu, tomēr ar dažu punktu pārvaru vadībā atradās mājinieki. Pirmo ievērojamo izrāvienu divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām panāca "Ventspils", kad rezultāts pieauga līdz 17:9. Lietuvieši gan spēja to samazināt, tomēr, beidzoties ceturtdaļai, "Ventspils" bija vadībā ar 22:17.

Otro ceturtdaļu aktīvi sāka "Lietuvos Rytas", īsā laikā gūstot desmit punktus pēc kārtas un izvirzoties vadībā ar 27:22. Lai gan ventspilnieki spēja izlīdzināt rezultātu, panākot 27:27, "Lietuvos Rytas" atkal guva septiņus bezatbildes punktus. Turpinājumā rezultāts pieauga līdzīgi, un, puslaikam beidzoties, "Lietuvos Rytas" atradās vadībā ar 41:35.

Kļūdu un piezīmju bagātajā trešajā ceturtdaļā saglabājās neliels "Lietuvos Rytas" pārsvars, neļaujot "Ventspils" komandai pietuvoties ilgāk kā uz īsu brīdi. Ceturtdaļas vidū ventspilnieku nigēriešu centrs Akins Akingbala, kuram jau bija divas piezīmes, 32 sekunžu laikā nopelnīja vēl trīs un atstāja laukumu. Turklāt minūti pirms ceturtdaļas beigām lietuviešiem izdevās sasniegt lielāko pārsvaru - 60:49. Turpinājumā "Ventspils" četrus punktus atguva un pēc trešās ceturtdaļas zaudēja ar 53:60.

Līdz ceturtās ceturtdaļas vidum "Lietuvos Rytas" spēja saglabāt aptuveni desmit punktu pārsvaru, taču pēc vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem "Ventspils" atkal pietuvojās, panākot 62:68. Minūti līdz beigām pēc Pāvela Veselova precīza soda metiena deficīts bija sarucis līdz pieciem punktiem, turklāt pēc lietuviešu kļūdas uzbrukumā "Ventspils" atguva bumbu, un Baksters realizēja trīspunktu metienu - 68:70!

Tomēr spēles galotni veiksmīgāk nospēlēja "Lietuvos Rytas" un izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Ārons Bramlets (arhīva foto).
Ārons Bramlets (arhīva foto). Foto: AFI

Tajā pašā laikā Latvijas čempionvienība ASK šovakar ar 80:61 pieveica Tallinas "Kalev". Rezultatīvākais ASK rindās ar 14 punktiem bija Sandis Valters, bet Dveins Broilss un Ārons Bramlets guva pa 13 punktiem. Brāmletam arī deviņas atlēkušās bumbas.

Spēlē nepiedalījās viens no ASK līderiem Kērtiss Miladžs, un vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā rīdzinieku pārsvars bija tikai viens punkts - 58:57.

Spēles sākumā pēc Merlona Pārmera precīza metiena vadībā izvirzījās mājinieki, tomēr ASK atbildēja ar Valtera un Bramleta metieniem, panākot 4:2 savā labā. Turpinājumā sekmīgāk nospēlēja "Kalev/Cramo" basketbolisti un pēc Trevisa Rīda metiena ar rezultātu 9:4 vadībā izvirzījās Igaunijas kluba basketbolisti. Sīva cīņa turpinājās arī ceturtdaļas izskaņā, tomēr, pateicoties diviem precīziem Sanda Buškevica soda metieniem, pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 19:18 savā labā noslēdza "ASK Rīga" komanda.

Otrā ceturtdaļa sākās ar Raita Grafa precīzu divpunktu, kā arī Arņa Vecvagara realizētu trīspunktu metienu, ļaujot viesiem panākt jau 24:18, tomēr drīz vien "Kalev/Cramo" basketbolisti atkal rezultātu spēja izlīdzināt (27:27) un pēc Pārmera gūtajiem punktiem arī izvirzīties vadībā. Līdz puslaika izskaņai neviena komanda vērā ņemamu pārsvaru nespēja iegūt, un tas noslēdzās ar rezultātu 36:34 "Kalev/Cramo" labā.

Trešajā ceturtdaļā "Kalev/Cramo" vairākas reizes spēja iegūt četru pārsvaru, tomēr "ASK Rīga" tālāk pretiniekiem neļāva atrauties un mačs ritēja līdzīgā cīņā. Pirmo reizi ceturtdaļā "ASK Rīga" vadībā izvirzījās pašā tās izskaņā, pēc Raita Grafa precīza metiena panākot 58:57.

Spēles pēdējās desmit minūtes "ASK Rīga" vadību vairāk neatdeva, tomēr ceturtajā minūtē viesi atradās vadībā tikai ar 58:57. Tomēr turpinājumā Latvijas čempioni veica izrāvienu 12:0 un vēlāk arī 9:0, nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu