''Ozolnieki-MONARCH'' nostiprina līderpozīcijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lhf.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas atklātajā hokeja čempionātā (LAČ) norisinājās piecas spēles. Kārtas centrālajā spēlē turnīra līderi ''Ozolnieki-MONARCH'' pārspēja trešajā vietā esošos ''SMScredit.lv''.

Sestdien ''inbox.lv'' ledus hallē pirmajā vietā esošie Ozolnieki sacentās ar ''SMScredit.lv''. Abas komandas iepriekšējā kārtā piedzīvoja zaudējumus, Ozolnieki izbraukumā kapitulēja Liepājai, ''SMScredit.lv'' dabūja pērienu no pastarīšiem HS ''Rīga/Prizma''.

Līdz ar to abas komandas bija kaujinieciski noskaņotas izcīnīt uzvaru. Abu iepriekšējā tikšanās reizē ar 3:1 pārāka bija Gundara Pastes vadītā komanda. Kaut arī mājinieki pirmie izvirzījās vadībā, astotajā minūtē precīzs bija Vladislavs Vodolažskis, viesi pēc mirkļa rezultātu līdzsvaroja, savus 16. vārtus guva turnīra rezultatīvākais spēlētājs Jānis Ozoliņš.

Otrajā periodā monarhi spēja gūt trīs vārtus, divreiz izcēlās Viktors Lobačovs un vienu reizi Ēriks Bisenieks. Uz to kreditori atbildēja ar Jurija Kļujevska vairākumā gūtajiem vārtiem, pirms pēdējās trešdaļas 2:4.

Trešajā periodā Ozolnieku komanda guva vēl trīs vārtus - Bisenieks, Šiškovičs un Ņikitins, 2:7. SMScredit.lv pašā spēles izskaņā spēja vien rezultāta starpību samazināt, dublis Sergejam Višegorodcevam, bet ar to bija par maz, un monarhi ar 7:4 svin skaistu uzvaru.

Daugavpilī vietējā DHK ''Latgale'' uzņēma HS ''Rīga/LSPA''. Gan Daugavpils klubs, gan prizmieši pēdējā laikā rāda atzīstamu sniegumu, lai gan rīdziniekiem uzvaru ir mazāk nekā zaudējumu, ik pa laikam tie spēj pakutināt nervus saviem pretiniekiem.

Arī Latgales komanda pēdējās spēlēs rāda stabilu sniegumu, priecējot savus atbalstītājus ar uzvarām. Šo spēli pārliecinoši iesāka mājinieki, jau pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:1, izcēlās Bullītis, Apelis un Balakuns, viesiem – Savrinovičs. Latgales vienība attiecīgi otrajā un trešajā periodā iemetot pa golam (Bullītis, Ļeščovs), svinēja savu devīto uzvaru čempionātā un pietuvojās ceturtajā vietā esošajai ''Zemgale/JLSS'' komandai.

Akadēmijas ledus hallē mājinieki HS ''Rīga/LSPA'' uzņēma viesus no Liepājas. Viesu komandu jau otrajā minūtē vadībā izvirzīja Romāns Ševčenko, izskatījās, ka ripas tik birs Ronalda Burnicka sargātajos vārtos, tomēr pirmajā periodā vārti vairs netika gūti.

Otrajā trešdaļā viesi guva vēl divus vārtus (Bogdzjuls, Paipa), un pirms pēdējā perioda 3:0 viesu labā. Mājinieki 46. minūtē spēja rezultāta starpību samazināt, vārtus guva Maksims Firsovs. Piecas minūtes pirms spēles beigām mājinieku cerības apraka jau atzīmējies Daniels Bogdzjuls, spēles galarezultāts 4:1.

Divas dienas, sestdien un svētdien, Ogrē viesojās Elektrēnu ''Energija-Orakulas''. Pirmajā spēlē ar 5:2 uzvaru svinēja leiši. Arī otrajā spēlē viesi ogrēniešiem neatstāja nekādas cerības, 7:1 "Energijas" labā. Uzvarētājiem abās spēlēs 6 (5+1) nopelnīja Povils Verenis, 5 (1+4) Šaruns Kuliešius. "Energijas" vienība mājās brauc ar sešiem punktiem un labu garastāvokli, stabili nostiprinoties sestajā pozīcijā.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo trešdien, 8. decembrī, kad "Latgale" uzņems ''Zemgales/JLSS'' komandu. Piektdien, 10. decembrī, kārtējais HS Rīga derbijs – "LSPA" pret "Prizma". Sestdien, 11. decembrī, ''SMScredit.lv'' viesosies Daugavpilī, reģiona derbijs paredzēts Jelgavā – ''Zemgale/JLSS" pret ''Ozolnieki-MONARCH''. Svētdienas vienīgajā spēlē ''SMScredit.lv'' sacentīsies ar HK ''Ogre''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu