Jākobsons saņems balvu par mūža ieguldījumu sportā (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK arhīvs/Dainis Caune

''Latvijas gada balvas sportā 2010'' žūrija balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā nolēmusi pasniegt leģendārajam radio un televīzijas žurnālistam ar 50 gadu pieredzi - Gunāram Jākobsonam, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

''Vairākas sporta līdzjutēju paaudzes ir iepazinušas sportu un guvušas informāciju par sporta aktualitātēm, klausoties Gunāra Jākobsona balsī. Daudzi no mums ir izauguši un asociē Gunāra balss tembru ar sportu. Domāju, pienācis īstais brīdis novērtēt viņa profesionalitāti un gadiem neizsīkstošo interesi par sportu, kā arī pateikties par viņa nenovērtējamo ieguldījumu sporta žurnālistikas attīstībā un sporta popularizēšanā,'' skaidro LOK prezidents.

Balvu pasniegs 23. decembrī

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā Jākobsonam pasniegs apbalvošanas ceremonijā 23. decembrī. Ceremonija norisināsies ''Sapņu fabrikā'', un to tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas 1. kanālā pulksten 21.15.

Atspoguļojis 13 Olimpiskās spēles un 30 pasaules čempionātus hokejā

Jākobsons - radio un televīzijas sporta žurnālists ar 50 gadu praksi - atspoguļojis 13 Olimpiskās spēles un 30 pasaules čempionātus hokejā. Viņa gatavoto sporta reportāžu skaits sasniedzis aptuveni 3 tūkstošus, un viņa balss joprojām dzirdama Latvijas programmās un raidījumos.

Pirmā radio reportāža 1954. gadā

Pirmā Jākobsona reportāža - debija radio - notika jau 1954. gada 4. jūlijā, pirms iestāšanās darbā Radio, un atspoguļoja sporta svētkus Engures kolhozā Padomju Zvejnieks. Sākumā viņš strādāja par radio diktoru, bet drīz vien ieguva popularitāti kolēģu un klausītāju vidū gan kā diktors un reportieris, gan kā raidījumu autors.

Vēlākajos gados bijis radio raidījumu redaktora, galvenā redaktora vietnieka, kā arī galvenā redaktora amatā. Viņš arī iedibinājis radio konkursu Sporta laureāts.

Lai arī lielākā viņa darba mūža daļa pagājusi Latvijas radio, jāatzīmē, ka Jākobsons laika posmā no 1991. līdz 1994. gadam strādājis Latvijas Valsts televīzijā par sporta programmu galveno redaktoru.

Saņēmis Starptautiskās hokeja federācijas balvu par mūža ieguldījumu

Par ilgo un profesionāli izcilo darbu Gunārs Jākobsons ir saņēmis inženiera Jāņa Lintera prēmiju, 2000. gadā viņam piešķirts arī Cicerona Goda nosaukums par mūža ieguldījumu radiožurnālistikā, 2006.gadā saņēmis Starptautiskās hokeja federācijas balvu par mūža ieguldījumu un citas balvas.

Balva par mūža ieguldījumu Latvijas sportā tradicionāli tiek piešķirta cilvēkam, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā. 2005.gadā Latvijas Gada balvu sportā balvu par mūža ieguldījumu saņēma šķēpmetēju treneris Valentīns Mazzālītis, 2006.gadā - leģendārais Latvijas hokeja ārsts Jānis Kvēps, 2007. gadā visu laiku izcilākā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova, 2008. gadā balvu saņēma bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, savukārt pērn to saņēma šķēpmetējs, olimpiskais čempions Jānis Lūsis.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu