Masa - Valensijas ielu čempions (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Svētdien Spānijā F-1 pasaules čempionāta Eiropas "Grand Prix" izcīņā, kas norisinājās jaunajā Valensijas ielu trasē, uzvaru izcīnīja "Ferrari" komandas brazīliešu pilots Felipe Masa. Otrais finišēja brits Luiss Hamiltons, kurš vēl vairāk ir nostiprinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

Felipe Masa šajā sezonā izcīna jau ceturto uzvaru.
Felipe Masa šajā sezonā izcīna jau ceturto uzvaru. Foto: EPA/AFI

Masa, kuram šīs bija karjeras 100. pirmās formulas sacīkstes, uzvarēja arī sacensību kvalifikācijā un pēc tam izcīnīja drošu uzvaru arī "Grand prix" izcīņā. Līderpozīciju viņš divas reizes zaudēja tikai boksu apmeklējumu laikā.

Masam šī bija jau ceturtā uzvara sezonā. Tik daudz reižu vēl ir uzvarējis tikai Hamiltons, kas šodien finišēja piecas sekundes aiz brazīlieša, bet trešajā vietā ierindojās polis Roberts Kubica no "BMW-Sauber".

Pašreizējais pasaules čempions Kimi Raikonens no "Ferrari" pēc incidenta boksos, kad viņš sāka braukt brīdī, kad vēl nebija atvienota degvielas šļūtene, neilgi pirms finiša, braucot sestajā pozīcijā, izstājās ar sadegušu motoru. Pēc notikušā viens "Ferrari" mehāniķis nogādāts slimnīcā.

Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja Hamiltons, kuram pašlaik ir 70 punkti. Par sešiem punktiem no viņa atpaliek Masa, bet trešajā vietā ar 57 punktiem ir Raikonens.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu