Rīgas ASK - ar Lietuvas vērienu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas mērs Jānis Birks, kurš ir arī Latvijas basketbola čempionvienības Rīgas ASK prezidents, vēlas, lai komanda galvenā trenera Ramūna Butauta vadībā rādītu tādu pašu sniegumu kā cita lietuvieša vadītā komanda - Lietuvas basketbola valstsvienība.

Šodien Birks apsveica Butautu un viņa palīgu Virginiju Mikalausku, kuru vadībā Lietuvas basketbola izlase pirms nedēļas izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Ar interesi skatījos Eiropas čempionāta spēles un īpaši sekoju līdzi Lietuvas izlases sniegumam, tāpēc man bija liels gandarījums par sasniegto rezultātu. Velku paralēles starp abu Ramūna Butauta vadīto komandu sniegumiem," teica Birks. "Uzskatu, ka tāda pati spēle būtu nepieciešama arī "ASK Rīga" izpildījumā, lai varētu realizēt šīs sezonas nopietnos plānus un turpinātu iesāktās vadlīnijas."

Lai uzvestu ASK Latvijas basketbola "stikla kalnā" Butautatam (otrais no kreisās) pietika ar nepilnām divām sezonām.
Lai uzvestu ASK Latvijas basketbola "stikla kalnā" Butautatam (otrais no kreisās) pietika ar nepilnām divām sezonām. Foto: AFI

Pats Butauts pateicās visiem rīdziniekiem, kas viņam sūtīja apsveikuma ziņas pēc Eiropas čempionāta, tomēr viņš uzskata, ka tā jau ir pagātne, jo pēc nepilnām divām nedēļām sāksies jaunā klubu sezona.

"Darīšu visu, lai tā būtu labāka kā iepriekšējā sezona," teica Butauts, uzsverot, ka ir viegli strādāt kolektīvā kā "ASK Rīga".

Vakar pārbaudes spēlē "ASK Rīga" ar rezultātu 95:73 pieveica Ukrainas klubu Čerkasu "Monkeys". Šī komandai bija pirmā spēle sagatavošanās posmā, kuru vadīja Butauts.

"Esmu apmierināts ar to, kā komandu ir sagatavojis treneris Raivo Otersons, kamēr pats biju kopā ar Lietuvas izlasi. Uzskatu, ka esam uz pareizā ceļa," uzsvēra Butauts.

Konkrēti komandas mērķi šosezon vēl nav izvirzīti, tomēr Butauts uzskata, ka pirmkārt noteikti ir jānosargā Latvijas čempionu tituls, bet SEB Baltijas Basketbola līgas turnīrā jāizcīna augstāka vieta nekā pagājušajā sezonā, kad komanda nespēja iekļūt starp sešām spēcīgākajām vienībām.

Arī šajā sezonā viens no komandas aizsardzības balstiem būs Uģis Viļums.
Arī šajā sezonā viens no komandas aizsardzības balstiem būs Uģis Viļums. Foto: AFI

Savukārt runājot par ULEB kausa izcīņu, kur komanda aizvadīs savu pirmo sezonu, Butauts uzsvēra, ka turnīrā ir daudz neskaidrību, jo tajā ir ļoti daudz jaunu komandu. "Mūsu grupa nav vāja, bet nākamajā kārtā ir jāiekļūst."

Birks atzina, ka tuvākajā laikā būs zināmi gan komandai izvirzītie mērķi, gan arī nākamās sezonas budžets. "Nevēlamies to stiept, jo ir jābūt skaidrībai."

Pirmo spēli jaunajā sezonā "ASK Rīga" aizvadīs 5. oktobrī, kad LBL turnīra laikā tiksies ar citu Rīgas komandu "Barons"/LMT.

ASK sastāvs 2007./2008. gada sezonai: Rolands Freimanis, Raitis Grafs, Uģis Viļums, Dveins Broils, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Ernests Kalve, Kērtiss Miladžs, Arnis Vecvagars, Sandis Buškevics, Eriks Senderss, Ārons Bramlets, Dairis Bertāns.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu