"Lokomotiv" komandai pievienojas "Lev" hokejists Ahmetovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hclev.eu

Par kārtējo Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas spēlētāju kļuvis jaunais krievu uzbrucējs Rafaels Ahmetovs, kurš sezonu iesāka Slovākijas vienības Popradas "Lev" sastāvā, vēsta "Lev" oficiālā mājaslapa internetā.

Ahmetovs jaunizveidotajai "Lev" komandai pievienojās starpsezonā, tomēr tās pamatsastāvā nespēja iekļūt un neaizvadīja nevienu spēli.

Līdz šim 22 gadus vecais Ahmetovs Kontinentālās hokeja līgā (KHL) aizvadījis tikai vienu spēli, 2008./2009.gada sezonā dodoties laukumā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" sastāvā.

Kā zināms, viss "Lokomotiv" komandas pamatsastāvs septembrī gāja bojā aviokatastrofā, tāpēc tagad tās sastāvs tiek atjaunots.

Saskaņā ar 30.septembrī pieņemtajām izmaiņām KHL reglamentā, kas saistītas ar to, lai "Lokomotiv" varētu piedalīties KHL čempionātā, šobrīd notiek Jaroslavļas kluba sastāva komplektēšana ar hokejistiem līdz 22 gadu vecumam.

Tiesa, vienība no katras KHL komandas nelūgs vairāk par vienu spēlētāju. Jaroslavļas klubs arī vēlas, lai tam KHL čempionātā par vienu spēlētāju tiktu palielināts leģionāru limits - tā varēs pieteikt sešus ārzemju hokejistus.

7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa "Lokomotiv" komanda, ieskaitot vienu no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārli Skrastiņu.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

"Lokomotiv" decembrī uzsāks dalību Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā. Savukārt KHL komanda atgriezīsies nākamajā sezonā, kurā turklāt tai būs garantēta vieta Gagarina kausa turnīrā.

Jaunā "Lokomotiv" vienība tiks izveidota kā jaunatnes komanda. Par tās galveno treneri kļūs Pjotrs Vorobjovs, kurš 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā vadīja Latvijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu