Drošības celšanas nolūkā nosaka stingrākas prasības sacensību rīkotājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Lai veicinātu sportistu un sporta pasākumu, īpaši motosporta, autosporta un ūdens motosporta, apmeklētāju drošību, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma attiecīgus grozījumus Sporta likumā.

«Latvijas motosportā notikuši vairāki traģiski negadījumi, kuros sportisti smagi cietuši vai pat zaudējuši dzīvību. Virkne negadījumu piedevām notikusi sacensībās, kuras netika organizētas atbilstoši Latvijas Motosporta federācijas apstiprinātajiem noteikumiem. Pieņemtie grozījumi ir solis pretim pasākumu dalībnieku drošības veicināšanai tehnisko sporta veidu sacensību laikā,» par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas Ilzes Viņķeles (V) pausto informēja parlamenta Preses dienestā.

Likumā noteikts, ka sporta sacensības autosportā, motosportā vai ūdens motosportā atļauts rīkot tikai licencētā attiecīgo sporta sacensību norises vietā - trasē - un tāda galvenā tiesneša vadībā, kurš licencēts attiecīgajā atbilstošas kategorijas sporta veidā.

Motosporta trases un tiesnešus licencēs biedrība «Latvijas Motosporta federācija», autosporta trases un tiesnešus - biedrība «Latvijas Automobiļu federācija», bet ūdens motosporta trases un tiesnešus - biedrība «Latvijas Ūdens motosporta federācija». Kārtību, kādā licencējamas trases un galvenie tiesneši attiecīgajā sporta veidā, noteiks Ministru kabinets.

Likumā precizēta sporta sacensību definīcija, nosakot, ka sporta sacensības ir pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši sacensību organizatora apstiprinātam sacensību nolikumam.

Saeima trešajā, galīgajā, lasījumā šodien pieņēma saistītos grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Tie nosaka, ka sporta sacensību organizēšanai autosportā, motosportā un ūdens motosportā jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā sacensības paredzētas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu