Francijas spožais revanšs, vāciešu 13!!!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vakar notikušo Eiropas futbola meistarsacīkšu kvalifikācijas spēļu vidū, īpaši jāizceļ Pasaules kausa fināla atkārtojums, kurā Francija savā laukumā revanšējās Itālijai un, protams, Vācijas futbolistu fenomenālā uzvara pār Sanmarino ar "superrezultātu" 13:0!

Francijas un Itālijas valstsvienību mačam slavenajā "Stad de France" stadionā Parīzē, bija piekalta lielākā pasaules mediju uzmanība, un kā nu ne, ja pēc tik īsa laika savā starpā atkal tikās Pasaules kausa finālmača dalībnieki. Jūlijā Berlīnē, tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvaru izcīnīja un ceturto reizi par pasaules čempioniem kļuva itāļi.

Tātad Francija alka revanša un, lai lai arī šoreiz laukuma neizgāja Berlīnes mača spilgtākie tēli -Zinedins Zidāns un Marko Materaci, tomēr spēle tik un tā izdevās vārtu guvumiem un aizraujošiem notikumiem bagāta.

Mājinieki uzreiz metās uzbrukumā viesu vārtiem un jau otrajā minūtē Sidnijs Govū pārspēja Džanluidži Bufonu. Vēl vairāk - spēles 18. minūtē Francijas izlases pārsvaru dubultoja komandas kapteinis Tjerī Anrī, pēc kura sitiena no asa lenķa bumba vispirms skāra itāļu aizsargu un mainījusi virzienu kļuva netverama Bufonam - 2:0.

Saniknoti par šo neveiksmi Itālijas futbolisti negaidīti ātri noorganizēja atbildes triecienu. Pēc lieliski izpildīta soda sitiena, pirmais pie bumbas Francijas izlases soda laukumā tika Alberto Džilardīno un galvu ietrieca to Gregorija Kupē sargātajos vārtos - 2:1.

Francijas valstsvienības futbolisti ar pirmo vārtu guvumu sveic Sidniju Govū (otrais no labās).
Francijas valstsvienības futbolisti ar pirmo vārtu guvumu sveic Sidniju Govū (otrais no labās). Foto: EPA/AFI

Arī spēles turpinājumi itāļi spēja radīt vēl vairākus vārtu momentus, tomēr vēlreiz atslēgt Kupē cietoksni tiem neizdevās. Savukār 55. minūtē uzvaru Francijas izlasei nodrošināja Govū, kas guva savus otros vārtus mačā un atjaunoja divu vārtu starpību - 3:1.

Rezultāts vairs nemainījās un Francijai šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas, turklāt abos gadījumos pasaules vicečempioni pretinieku vārtus ir spējuši iesist pa trīs bumbām.

Nevienam nav šaubu, ka Sanmarīno izlase ir viena no vājākajām Eiropā un it īpaši uz spēcīgās Vācijas valstsvienības fona, taču neviens negaidīja, ka abu komandu spēle vakar Serravalle noslēgsies ar tādu sagrāvi.

Lukasam Podoļskim gūstot četrus vārtus, pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvēji "iznīcināja" pundurvalstiņu ar 13:0. Vācijai šī bija otra lielākā uzvara vēsturē (1912. gadā - 16:0 pār Krieviju), bet Sanmarīno - lielākais zaudējums (1992. gadā 0:10 pret Norvēģiju).

Pa diviem vārtiem uzvarētāu labā guva Bastiāns Šveinsteigers, Miroslavs Kloze un Tomass Hiclšpergers, bet pa vieniem - Mihaels Ballaks, Arne Frīdrihs un Bernds Šneiders.

Krievijas izlase savā pirmajā oficiālajā spēlē jaunā trenera holandieša Gūsa Hidinka vadībā, E grupas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Horvātiju, savukārt B grupā lietuvieši ar 1:2 savās mājās kapitulēja Skotijas futbolistiem.

Citi kvalifikācijas spēļu rezultāti: A grupa: Polija - Serbija 1:1, Somija - Portugāle 1:1, Armēnija - Beļģija 0:1, Azerbaidžāna - Kazahstāna 1:1. B grupa: Ukraina - Gruzija 3:2. C grupa: Norvēģija - Moldova 2:0, Bosnija un Hercegovina - Ungārija 1:3, Turcija - Malta 2:0. D grupa: Slovākija - Čehija 0:3. E grupa: Maķedonija - Anglija 0:1, Izraēla - Andora 4:1. G grupa: Nīderlande - Baltkrievija 3:0, Albānija - Rumānija 0:2, Bulgārija - Slovēnija 3:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu