Braients karjeru noslēdz ar gūtiem 60 punktiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Basketbolista karjeru ceturtdienas rītā (Latvijas laiks) noslēdza viens no visu laiku izcilākajiem spēlētājiem Kobe Braients. Savā pēdējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā viņš guva 60 punktus un palīdzēja Losandželosas «Lakers» komandai ar 101:96 savā laukumā pieveikt Jūtas «Jazz» vienību.

37 gadus vecais Braients mača pēdējās trijās minūtēs guva 15 punktus, palīdzot «Lakers» komandai atspēlēt desmit punktu starpību un galā izcīnīt uzvaru.

Braients no spēlēs izmeta 50 metienus (vairāk nekā visa komanda kopā), viņš realizēja arī 10 no izpildītajiem 12 soda metieniem. Tāpat viņa kontā četras atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Vismaz 60 punktus Braients pēdējo reizi guva 2009. gadā, kad izcēlās ar 61 punktu Ņujorkā. 37 gadu un 234 dienu vecumā Braients kļuva vecāko spēlētāju NBA vēsturē, kam izdevies tik rezultatīvs sniegums.

Šī kļuva par Braienta piekto rezultatīvāko spēli viņa karjerā.

Pirms un pēc spēles notika emocionāla basketbolista godināšana.

«Neticami, cik ātri 20 gadi pagājuši, tas ir trakums,» pēcspēles uzrunā vairāk nekā 19 000 klātesošo skatītāju sacīja Braients. «Stāvēt šeit laukuma centrā ar jums un komandas biedriem ir kaut kas nenovērtējams.»

«Es uzaugu kā kvēlākais «Lakers» līdzjutējs. Nav vārdu, kas spētu aprakstīt manas šī brīža sajūtas. Paldies jums no visas sirds,» līdzjutējiem pateicās Braients.

Braients savas karjeras noslēdzošajā sezonā piedalījās 66 mačos, vidēji gūstot 17,6 punktus.

    «Lakers» izcīnīja 17. uzvaru sezonā. Šī klubam kļuva par sliktāko sezonu tā pastāvēšanas vēsturē.

    Braients visas 20 savas karjeras sezonas aizvadīja «Lakers» komandā, kļūstot par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī vienu reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

    NBA vēsturē Braients ir trešais rezultatīvākais spēlētājs. Savas karjeras laikā vairāk punktus guva vienīgi Karls Melouns un bijusī «Lakers» zvaigzne Karīms Abduls-Džabars.

    Braients 1346 spēlēs regulārajā sezonā sakrājis 33 643 punktus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu