Nedēļas nogales apskats LAČ spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lhf.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadītas vairākas Latvijas čempionāta virslīgas spēles hokejā. Jāizceļ DHK ''Latgales'' komandas zaudējumus pret turnīra līderiem ''Ozolnieki-MONARCH'', kā arī ''SMScredit.lv'' uzvara pār ''Zemgale/JLSS''.

Pagājušajā sestdienā ''SMScredit.lv'' Piņķos uzņēma vienu no vājākajām čempionāta komandām HS ''Rīga/LSPA''. Kaut arī studenti iepriekšējā spēlē pret ''Prizmu'' izcīnīja uzvaru, šajā spēlē nekas par to neliecināja.

LSPA komandai spēka pietika tikai gandrīz pusotram periodam, kad nepārspēts bija Silvestrs Kūliņš. Toties pēc Dmitrija Šancovoja pirmajiem komandas vārtiem 27. minūtē maisam gals bija vaļā – sekoja vēl desmit ripas Igora Smirnova vadītās komandas vārtos. Galarezultātā pārliecinoša ''SMScredit.lv'' uzvara ar 11:1. Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Helmuts Eniks.

DHK Latgale savās mājās pēc nedēļas pauzes atkārtoti tikās ar turnīra līderiem ''Ozolnieki-MONARCH''. Iepriekšējā spēlē tikai pēcspēles metienos grūtu uzvaru svinēja Ozolnieki. Arī šī spēle izvērtās ļoti spraiga.

Pēc pirmā perioda laukuma saimnieki bija vadībā ar 1:0, precīzs bija Dmitrijs Larionovs. Uzreiz pēc pārtraukuma Romanovskis rezultātu līdzsvaroja, un pēc otrā perioda 1:1. Trešo spēles nogriezni viesi sāka aktīvāk, un pēc Vadima Romanovska piespēles vārtus guva Sergejs Durdins.

Latgalieši centās atspēlēties, bet neveiksmīgi, pat nepalīdzēja vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju. Trešo ripu jau tukšos vārtos raidīja Jānis Ozoliņš, 3:1 Ozolnieku labā.

Svētdienas pirmajā spēlē Piņķos tikās turnīra tabulas kaimiņi – ''SMScredit.lv'' – ''Zemgale/JLSS''. Mājinieki pārspēja jelgavniekus ar rezultātu 7:4 (1:1; 4:1; 2:2). Jelgavnieki neveiksmīgi aizvadīja otro trešdaļu, kurā zaudēja ar trīs vārtu pārsvaru. Produktīvs šajā spēlē bija Romāns Ņikitins, viņš nopelnīja 4 (2+2) punktus.

''SMScredit.lv'' šī uzvara ļāva pacelties turnīra tabulā uz otro vietu, par punktu apsteidzot "Liepājas metalurgu 2", tiesa gan, aizvadot par vienu spēli vairāk.

Pārliecinošs revanšs notika Viļņā, kur vietējā ''Energija-Orakulas'' ar rezultātu 10:0 pārspēja HS ''Rīga/Prizma'', reabilitējoties par diviem zaudējumiem pirms trijām nedēļām.

Diezgan neizteiksmīgi rīdzinieki aizvadīja šo spēli: kaut arī septiņas reizes bija iespēja spēlēt piecatā pret četriem, ne reizi šī izdevība netika izmantota. Tikmēr mājinieki divus vārtus guva, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Rezultatīvākais šajā spēlē bija Andrejs Židkovs, viņam 4 (2+2) punkti.

Nākamās virslīgas spēles jau notiks šo trešdien, kad ''Energija'' savā laukumā uzņems ''Zemgali/JLSS'', ''Liepājas metalurgs'' savās mājās spēlēs ar HK ''Ogre'' un DHK ''Latgale'' Daugavpils hokeja hallē sacentīsies ar HS ''Rīga/LSPA''.

Arī nākamajā nedēļas nogalē notiks vairākas spēles. Piektdien HS ''Rīga/Prizma'' uzņems turnīra vicelīderus ''SMScredit.lv'', sestdien HK ''Ogre'' spēlēs ar HS ''Rīga/LSPA'', DHK ''Latgale'' uzņems ''Zemgale/JLSS''. Centrālā kārtas spēle norisināsies Liepājā, kur vietējie metalurgi sacentīsies ar turnīra līderiem ''Ozolnieki-MONARCH''. Vienīgajā svētdienas spēlē "Energijas" komanda viesosies Ogrē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu