Štrombergs: Līdz nākamajai olimpiādei palikšu Amerikā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kurš šosezon debitēja sacensībās ASV, šajā valstī plāno startēt līdz pat nākamajai olimpiādei, sportists izteicās intervijā izdevumam "Sporta Avīze".

"Jau pagājušajā gadā pirms pasaules čempionāta kopā ar Ivo [Lakuču, treneri] sākām štukot par došanos uz Ameriku. Bijām to jau izlēmuši neatkarīgi no tā, būs vai nebūs medaļas. Tiesa, tobrīd vēl nedaudz svārstījāmies, toties šodien varu pateikt, ka lēmums pārcelties uz Ameriku bija pareizs," Štrombergs uzsver, ka notikušo nenožēlo. "Ja vēlējos sevi attīstīt kā braucēju, man tas bija jādara. Sacensības Eiropā tomēr ir zemākā līmenī visos aspektos - organizatoriskajā un konkurences ziņā."

Štrombergs, kurš 2008.gadā kļuva gan par olimpisko, gan arī pasaules un Eiropas čempionu, uz ASV devās gada sākumā un kopš tā laika īrē dzīvokli komandas menedžera mājā, tomēr jau pēc Jaunā gada viņš ir nolēmis pirkt māju.

"Līdz nākamajai olimpiādei palikšu Amerikā, un tad ir izdevīgāk, ja pašam ir savs stūrītis, nevis visu laiku īrē," pastāstīja sportists. "Nevienu brīdi pat neesmu iedomājies, ka tuvākajā laikā varētu atgriezties Eiropā. Vecais kontinents un Amerika - tie tomēr ir divi ļoti atšķirīgi līmeņi."

Štrombergs ASV pārstāv vienību "Free Agent Bicycles", ar kuru līgums noslēgts uz divām sezonām. "Esmu jau runājis ar komandas šefiem, un izskatās, ka līgums, visticamāk, tiks pagarināts vēl uz vairākiem gadiem, un es gribu palikt šajā komandā. Tomēr interesants solās būt 2010.gads, jo lielākajai daļai braucēju, arī man, beidzas līgumi, un visi kļūs brīvie aģenti. Iespējams, divus gadus pirms olimpiādes varētu parādīties jaunas komandas, un tad braucējus raus uz visām pusēm. Nevaru prognozēt, kas notiks ar mani. Pašlaik līguma nosacījumi mani pilnībā apmierina, taču - kā būs pēc pusgada, sezonas beigām, nav iespējams prognozēt."

Štrombegs šosezon ASV piedalās Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) un Nacionālās riteņbraukšanas līgas (NBL) čempionātos. NBL viņš jau ir izcīnījis čempiona titulu, bet ABA čempionātā pāris posmu pirms sezonas beigām viņš ir galvenais favorīts uz titulu.

"Uzvarot ABA čempionātā, varu iekļūt BMX vēsturē uz visiem laikiem, jo līdz šim tikai vienam braucējam gada laikā izdevies vinnēt NBL un ABA čempionātos. Tas notika pirms desmit gadiem. Man ir iespēja kļūt par otro," atklāja Štrombergs.

Tomēr pasaules čempionātā viņam šogad tik labi neveicās - finišēja tikai ceturtajā vietā. "Līdz finālam visu biju paveicis ideāli. Visu laiku bija labākie apļa rezultāti, pirms katra brauciena bija iespēja izvēlēties ērtāko celiņu. Finālā pieļāvu kļūdu un paliku tikai ceturtais. Biju dzirdējis, ka kļūt par pasaules čempionu ir daudz vieglāk, nekā atkārtot šo panākumu. Tagad pašam bija iespēja pārliecināties, ka tā tas tiešām ir."

"Pat pirms olimpiskajām spēlēm nebiju tik uztraucies kā šoreiz pirms pasaules čempionāta. Man tā bija ļoti laba mācība, jo pēc trīs gadiem Londonā būs jāaizstāv olimpiskais zelts. Daudz nepārdzīvoju, ka zaudēju pasaules čempionātā," teica riteņbraucējs. "Bija pat labi, jo citādi varēja rasties pašpārliecinātība, ka tagad uzvarēšu visos mačos pēc kārtas."

Štrombergs uzsvēra, ka ar motivāciju viņam arī turpmāk problēmu nebūs. "Nākamais mērķis ir olimpiskās spēles, kurās gribu vēlreiz uzvarēt, un tā ir milzīga motivācija turpināt braukt. Nākamā olimpiāde būs baigais stress un jauns izaicinājums, un tas ir mans lielais mērķis."

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu