Zaudējums spēlē, uzvara turnīrā (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra Tallinā pēdējā mačā sīvā cīņā ar 74:75 zaudējusi Igaunijai. Tomēr, neskatoties uz piedzīvoto neveiksmi, latvieši jau bija nodrošinājuši sev uzvaru turnīrā.

Latvijas nacionālās komandas rindās rezultatīvākais bija Jānis Blūms, kas guva 11 punktus. Deviņus sameta Gatis Jahovičs, astoņus - Jānis Porziņģis un Sandis Buškevics, septiņus - Armands Šķēle, Kristaps Janičenoks un Kaspars Cipruss, piecus - Ivars Timmermanis un Kaspars Bērziņš, trīs - Aigars Vītols, divus - Raitis Grafs un Sandis Valters.

Andris Biedriņš šajā spēlē nepiedalījās.

Igauņiem pa 12 punktiem guva Kristians Kangurs un Tanels Teins, 11 - Martins Mūrseps un Valmo Krīsa.

Sīvā cīņā Latvijai izdevās izvirzīties vadībā mača pirmajā ceturtdaļā, bet otrā ceturtdaļa tika aizvadīta mazāk veiksmīgi. Četru punktu pārsvaru Latvijas basketbolisti saglabāja pēc trešās ceturtdaļas, bet mača galotne tomēr tika aizvadīta neveiksmīgi un nācās piekāpties igauņiem ar viena punkta deficītu. Izšķirošo trīspunktu metienu igauņi izdarīja nepilnu pusminūti pirms mača beigām.

"Būtībā esmu apmierināts ar turnīru," pēc spēles atzina Latvijas komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Mēs pārbaudījām vairākus spēlētājus, bet šis ir tikai darba sākums un ar secinājumiem par katra basketbolista izredzēm steigties nevajadzētu. Pēdējais mačs ar Igauniju bija ļoti līdzīgs, un paveikties varēja gan vieniem, gan otriem. Paveicās konkurentiem. Atsevišķos komponentos vēl brīžiem kaut kā trūkst, bet sniegumu pakāpeniski uzlabojam."

Citā turnīra pēdējās kārtas mačā Ukraina ar 59:55 pieveica Ungāriju.

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas basketbolisti no 4. līdz 6. augustam Rīgā piedalīsies pārbaudes turnīrā ar Lietuvas, Jaunzēlandes un Baltkrievijas līdzdalību.

10. augustā Latvijas izlase hallē "Arēna Rīga" tiksies ar spēcīgu Krievijas komandu. Savukārt 11. augustā izlase izbrauks uz Itāliju, kur tiksies ar Polijas, Itālijas un Čehijas valstsvienību.

Pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs Turcijā, kur "Efes Pilsen" kausa laikā pretī stāsies Turcijas un Horvātijas komandas. No Turcijas Latvijas izlase dosies uz Spāniju, kur 3. septembrī sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Latvijas izlases sastāvs turnīrā Tallinā: Jānis Blūms, Sandis Buškevics, Armands Šķēle, Sandis Valters, Raimonds Vaikulis, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Jānis Porziņģis, Gatis Jahovičs, Ivars Timmermanis, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Raitis Grafs un Kaspars Cipruss.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu