Janičenoka 25 - uzvarā pār Ukrainu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas vīriešu nacionālā basketbola komanda svētdien izcīnīja uzvaru arī Tallinas starptautiskā turnīra otrajā spēlē, ar 80:69 pieveicot Ukrainas valstsvienību. Neatkarīgi no pēdējās spēles iznākuma mūsu basketbolisti jau ir nodrošinājuši pirmo vietu.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kristaps Janičenoks (+5 atl.b.), kurš realizēja sešus no deviņiem divpunktu, trīs no četriem trīspunktu un četrus no sešiem soda metieniem!

14 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Jāņa Blūma kontā, bet Andris Biedriņš izcēlās ar desmit punktiem un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Pa ceturtdaļām - 20:21, 19:15, 23:18, 18:15.

Armands Šķēle uzvarai šodien pievienoja deviņus punktus, četras atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, astoņus punktus guva Kaspars Bērziņš (+2 bloki). Pa trim punktiem - Kaspara Ciprusa, Aigara Vītola un Sanda Buškevica kontā, divi - Sandim Valteram un Gatim Jahovičam, viens - Raitim Grafam.

Spēlē iesaistījās visi 12 komandas spēlētāji, un vienīgais, kas punktus neguva, bija Jānis Porziņģis.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 30, Ukraina - 44.

Ukrainas komandā ar 30 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Serhijs Liščuks.

Rīt ar spēli pret Igaunijas basketbolistiem Latvijas valstsvienība noslēgs Tallinas turnīru. Neatkarīgi no šā mača iznākuma latvieši jau ir kļuvuši par šā turnīra uzvarētājiem, jo igauņi šodien ar 54:66 zaudēja Ungārijai. Tik un tā letiņu duelis ar estiņiem ir vairāk nekā vienkārša tikšanās, tāpēc kārtējais "rendez-vous" tiek gaidīts ar milzu nepacietību.

Pirmajā turnīra spēlē Latvija sestdien ar 61:53 pieveica Ungāriju, bet Ukraina ar 70:68 Igauniju.

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas basketbolisti no 4. līdz 6. augustam Rīgā piedalīsies pārbaudes turnīrā kopā ar Lietuvas, Jaunzēlandes un Baltkrievijas izlasēm.

10. augustā Latvijas valstsvienība "Arēna Rīga" tiksies ar Krieviju, savukārt 11. augustā izlase izbrauks uz Itāliju, kur tiksies ar Polijas, Itālijas un Čehijas valstsvienību.

Pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs Turcijā, kur "Efes Pilsen" kausa laikā pretī stāsies Turcijas un Horvātijas komanda. No Turcijas Latvijas izlase dosies uz Spāniju, kur 3. septembrī sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Latvijas basketbolisti 2007. gada Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkstēs spēlēs ar pasaules čempioni Spāniju, Horvātiju un Portugāli. Latvijas izlase ielozēta B grupā, kuras priekšsacīkšu spēles notiks Seviljā.

2007. gada Eiropas čempionāts Spānijā risināsies no 3. līdz 16.septembrim.

Latvijas valstsvienības sastāvs turnīrā Tallinā: Jānis Blūms, Sandis Buškevics, Armands Šķēle, Sandis Valters, Raimonds Vaikulis, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Jānis Porziņģis, Gatis Jahovičs, Ivars Timmermanis, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Raitis Grafs un Kaspars Cipruss.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu