Kurš izcīnīs vietu finālā? (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Šovakar Austrijas galvaspilsētā Vīnē norisināsies otrā Eiropas futbola čempionāta pusfināla spēle, kurā tiksies Spānijas un Krievijas valstsvienības.

Mačs sāksies pulksten 21:45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Abas valstsvienības savā starpā tikās jau grupu turnīrā, un toreiz, lielā mērā pateicoties Davida Viljas "hat-trick", pārliecinošu uzvaru ar 4:1 svinēja spāņi. Kopš tā laika daudz kas ir mainījies - Krievijas valstsvienība kļuvusi par vienu no turnīra lielākā pārsteiguma autorēm, ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspējot vareno Nīderlandes komandu.

Ikers Kasiliass kļuva par centrālo figūru pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā ceturtdaļfināla mačā starp Spāniju un Itāliju.
Ikers Kasiliass kļuva par centrālo figūru pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā ceturtdaļfināla mačā starp Spāniju un Itāliju. Foto: EPA/AFI

"Ja man kāds teiktu, ka pēc sagrāves pirmajā spēlē mēs izcīnīsim trīs uzvaras pēc kārtas, es tam neticētu," uefa.com citē Krievijas izlases vārtsargu Igoru Akinfejevu. "Mūsu domas bija katastrofālas - zaudējām pirmo maču ar 1:4. Ko gan mēs vispār varam izdarīt?"

"Ļoti svarīgs ir psiholoģiskais stāvoklis," turpina Krievijas valstsvienības vārtsargs. "Komanda var sabrukt, kā pēc atklāšanas mača tas notika ar grieķiem. Viņi šajā turnīrā vairs nebija spējīgi neko izdarīt, kamēr mēs kopā aizcīnījāmies tur, kur esam tagad."

"Tas, ka mums atkal jācīnās ar [Gūsa] Hidinka trenēto komandu, ir visai riskanti," atzīst Akinfejeva kolēģis Spānijas vārtos, Ikers Kasiliass, kurš kļuva par galveno varoni ceturtdaļfināla pēcspēles soda sitienu sērijā.

"Man nepatīk, ja cilvēki domā, ka mēs uzvarējām ar 4:1, tātad tā bija viegla spēle. Esam redzējuši visas viņu spēles kopš tās, un Krievija tiešām atstāj labu iespaidu. Īpaši jau mačā ar Holandi."

Finālā Spānijas un Krievijas mača uzvarētājs tiksies ar Vāciju, kura pusfinālā ar 3:2 pārspēja Turciju.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu