Vudss apbēdināts par ranga līdera goda zaudēšanu (5)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV golferis Taigers Vudss ir apbēdināts, ka viņš trīs turnīrus pirms gada beigām zaudējis pasaules ranga pirmo pozīciju.

"Pēc ranga nozīmīguma, jā, es vairāk neesmu pirmais pasaulē," Vudss izteicās pēc Tokijā aizvadīta paraugturnīra. "Lai saglabātu pirmo vietu, ir jāuzvar turnīros, tomēr es to šogad nepaveicu."

Kā ziņots, Vudss ranga pirmajā vietā bija atradies pēdējo 281 nedēļu jeb vairāk nekā piecus gadus, tomēr pirmdien šo pozīciju zaudēja un viņu apsteidza Anglijas sportists Lī Vestvuds.

Tomēr 34 gadus vecais Vudss pirmo pozīciju var atgūt pēc šonedēļ Šanhajā paredzētā pasaules golfa čempionāta posma.

"Man vēl šogad atlikusi dalība trijos turnīros, un ceru, ka varēšu gadu noslēgt uz labas nots," teica Vudss. "Skatos cerīgi uz šīm sacensībām."

Pirms pagājušajā nedēļā notikušajām Eiropas golfa tūres sacensībām Andalūzijas "Masters" uz pirmo pasaules ranga vietu kandidēja uzreiz divi golferi - Vestvuds un Vācijas pārstāvis Martins Kaimers.

Lai arī Vestvudes šī posma sacensībās nepiedalījās, Kaimera neiekļūšana starp sacensību diviem veiksmīgākajiem sportistiem nozīmēja, ka par jauno ranga līderi kļuvis Vestvuds.

Vestvuds ir kļuvis par pirmo eiropieti kopš 1994.gada, kuram padevusies pasaules ranga iekarošana. Pēdējais vecā kontinenta pārstāvis, kurš bijis pirmais numurs, bija cits anglis Niks Faldo.

Sacensībās Šanhajā startēs gan Vestvuds, gan arī Kaimers un Vudss.

Kā iepriekš vēstīts, Vudss pēdējā laikā ir bijis tālu no savas ierastās sportiskās formas, ko sekmējušas dažādas nesaskaņas golfera ģimenē.

34 gadus vecais Vudss ir pasaulē bagātākais sportists un kļuvis par pirmo un pagaidām vienīgo cilvēku, kurš tikai ar sportu vien nopelnījis vairāk par miljardu ASV dolāru.

Pasaules ranga līderpozīciju viņš savas karjeras laikā ieņēmis 623 nedēļas, kas ir visu laiku labākais rezultāts.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu